Hogyan csinálják a hamis érettségiket?
Nem mintha rászorulnék csak érdekel a menete.
Hallottam olyat , hogy elvileg az igazgatók írják , ráraknak a tablóra is stb. De ez , hogy működik ? Meg ugye ezeken van egy szám ami alapján le lehet keresni , hogy igazi e. Hogy visznek be a rendszerbe?
Utána olvastam (10-es vagyok).
1997 utáni bizonyítványok egy központi nyilvántartásban szerepelnek, az az előttiek a kiállító iskola nyilvántartásában, (már ha megvan a suli, és a nyilvántartás )tehát megszűnt 97 előtti suli bizonyítványa kellene. A bizonyítványt felvételinél automatikusan ellenőrzik, ha felmerül a csalás gyanúja, hivatalból feljelentést tesznek, ha kiderül okirat hamisítás három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Amúgy csak a munkahely ellenőrizné, hogy hamis -e az értségid, más nem nagyon, tehát összefoglalva 97 előtti legyen, megszűnt iskolából, és tanuláshoz ne csak munkahelyen használd ahol kicsi az ellenőrzés valószínűsége, ja és ha kiszámolod lehetőleg korban illeszkedj az értségidhez.
Szerintem különben a más országokban szerzett érettségi, honosítva lehet a megoldás.
Vagy egy Gaboni orvosi diploma, közgazdasági végzettség, a politikusok között is voltak ilyen botrányok.
Ehhez elég egy igazgató, egy tetszőleges érettségi vizsgaelnök, meg egy érettségi jegyző, akik benne vannak a buliban, onnantól kezdve annak állítanak ki érettségit, akinek csak akarnak.
Igen, központi rendszer van, de gondolom az eszetekbe sem jutott, hogy a központi rendszerbe is emberek viszik be az adatokat. Egy kis összejátszással ez megoldható, és onnantól senki nem tudja leellenőrizni, hogy az az érettségi valós, vagy nem. Hiszen ebben az esetben maga az érettségi nem hamis, a biztonsági elemek meg vannak rajta, és a központi rendszerben is le lehet kérdezni.
Arra az esetre, ha valaki mégis kutakodni akar az érettségi hátterével kapcsolatban, kell készíteni kamu írásbeli érettségiket, ami végképp 100%-ban alátámasztja, hogy az "valós" eredmény.
Nagyon minimális a lebukási kockázat, és nyilván akik benne vannak, nem ingyen csinálják, tehát nekik megéri. Hogy mivel lehetne ezt kiküszöbölni? Vagy túlzott bürokráciával (minden érettségi bizottságot 6 KLIK-es felügyel), vagy sehogy, legfeljebb a hozzáállás megváltozásával. Utóbbi nagyon nehéz itt Magyarországon.
Ki a fene tudna ellenőrizni egy Jugoszláv diplomát?
Cseszkó vagy CCCP végzettséget , a fejlődő országokról ne is beszéljünk.
én olyanról tudok, aki ugyan megírta az érettségit, de több feladatot üresen adott be. amit utólag pótoltak bele..így jobb jegyet kapott ugye.+ szóbelin az elnököt kihívta az egyik tanár egy kávéra, pont amikor ez a gyerek következett volna. itt lefizetés valamint rokoni kapcsolat is volt a tanuló és tanárok között.
de amúgy elég undorító dolog csalni. ráadásul az érettségi nem egy agysebészet. de m1
"Ki a fene tudna ellenőrizni egy Jugoszláv diplomát?"
1. Tudja ellenőrizni.
2. Lehet, hogy nem is akarja, ugyanis nem kötelező elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!