Aki csalódott már a magyar törvényekben, mit lehet csinálni, jobb ön bíráskodni?
3 éve nyakon akart szúrni egy illető amikor jött felém a kés odatettem a kezem a nyakamhoz hogy nehogy elvérezzek utána, mert kitudja hol kap el, így a mutatóujj és hüvelykujj között a kezemet szét nyírta itt állt meg a penge java része, persze kulcscsont alá is bement. Ahogy löktem el magamtól minden erőmmel rárúgtam így esett be az asztalokhoz, onnantól már a barátaim szaladtak befelé akik összevissza verték, amikor rendőrségi ügy lett belőle felhozták a csoportos testi sértést, hol ott az nem számít amikor valaki késsel megy emberek közé és aki nem tetszik azt leszúrja, mi van akkor ha nem látom és lebénulok a szúrástól vagy meghalok, komolyan mondom mindenki ámulva nézett a tárgyalóban hogy miről van szó. Az persze magától értetődő hogy a másik férfi kapott pár évet, de azt hittük nekünk is adnak valamennyit.
Ezek után érdemes foglalkozni a joggal, rendőrséggel? Úgyis csak a sértettnek lesz kára belőle.
Ahogy löktem el magamtól minden erőmmel rárúgtam így esett be az asztalokhoz...
- jogos védelmi helyzet vége, a veszély elmúlt -
...onnantól már a barátaim szaladtak befelé akik összevissza verték
- veszélyhelyzet nélkül emberek egy földön fekvő másikat összevissza vernek = testi sértés valósul meg -
Az asztalok közé berúgás után el kellett volna venni a kést, ha szükséges lefogni, majd értesíteni a rendőrséget.
Az előttem szóló (írónak) tökéletesen igaza van.
"Az persze magától értetődő hogy a másik férfi kapott pár évet, de azt hittük nekünk is adnak valamennyit. "
AKKOR mi a kérdésed? Lecsukták őket, ti meg nem kaptatok semmit. AKKOR????
A rendőrségnek mindent meg kell vizsgálni. Ha a háttérben valaki füvet szívott, akkor azt is, hiába csekélyebb súlyú bűncselekmény ehhez képest:-)
Kérdező, ha szerinted ez jogos, akkor jogos az is, amikor a romák félholtra vernek valakit, mert elütötte a rokonukat, akinek semmi baja nem történt.
Ugye történt már hasonló eset és mindenki fel volt háborodva!!!
Ez sem volt jogos, le is csukták őket.
Jogos védelem nem arra van, hogy bosszút álljanak, itt pedig ezt tették a haverjaid.
Viszont a támadót büntették, de a barátaidat nem. Így mégis mi a probléma?
Majdnem ugyanígy jártam. Néhány éve az iskola mosdójában odalépett hozzám egy gyerek és elvágta a torkom. Elszaladt, nekem meg volt annyi lélekjelenlétem, hogy kimenjek és a saját lábamon mentem le a tanáriba. A rendőrök a személyleírás alapján még aznap elkapták.
Kapott 1 év letöltendőt ( 10 hónapot ült előzetesben, tehát összesen 2 hónap börtönt ), meg egy év felfüggesztettet. A barátaim meg akarták verni. Én is, de mégis sikerült mindenkit lebeszélni róla.
Az egyes jól írta, hogy mi miatt indítottak ellenetek eljárást, ebbe bele se mennék.
Ellenben a második részre válaszolnék. Nem érdemes foglalkozni vele. Ha megtámad, önvédelemből úgy elvered, hogy a hátralevő életében szívószállal eszi majd a rántotthúst. De nem ajánlom hogy rá támadjatok. Rosszul járhattok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!