Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Önéletrajzban mi a fenének...

Önéletrajzban mi a fenének kell megadni fényképet?

Figyelt kérdés

Most találtam rá erre az oldalra abból a célból, hogy egyetem mellett vállaljak valami diákmunkát és amikor elolvastam, kinyílt a bicska a zsebemben. Eddig abban a tudatban voltam, hogy nem kell képet megadni az önéletrajzokban.

[link]

Engem nem érint mert nem vagyok csúnya, de az milyen dolog már, hogy a nyugati fejlett országokban teljesen érthetően ignorálják a fényképes cv-ket itthon meg ebben a csöves, korrupt, uram-bátyám rendszeren alapuló felszínes szemétdombon egy diákmunkához is meg kell adni. Tiszta röhej, hogy Európa közepén élünk és ilyen alacsony szinten is tapasztalható a személyiségi jogok semmibe vétele. Vagy én vagyok egy ostoba naiv ember, hogy a jelenlegi körülmények között ezen fel tudom húzni magamat?

2016. jan. 26. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Velejéig romlott mocskok.Minden szabályt áthágnak, erkölcsi nulla az egész munkáltatói társadalom.Igen, bicskanyitogató, de nem kéne hagyni.Egyébként simán átverhetők, mert olyan képet teszel föl, amilyet akarsz.Aztán majd legfeljebb személyes találkozásnál koppannak, de ők akarták...

Mi a fa sznak fénykép olyan önéletrajzra, olyan munkához, ahol a külső, a szépség alapvetően nem fontos?Nehogy már egy takarítónak, varrónőnek, irodakukacnak, például fényképet mellékelnie? Ha nem is foglalkoznak majd közvetlenül emberekkel, de ha mégis, akkor sem azt fogják figyelni, hogy néz ki?Na meg gyártósori munkás például, vagy raktáros?! Árulja már el valamelyik csökött agyú munkáltató, minek ilyen munkakörökhöz fényképes önéletrajz?!

De nehogy azt higgyétek, hogy ha ott fityeg a fotó, akkor már a fészen nem kutakodnak.Biztos utána néznek ott is.Úgy kell beállítani, hogy idegenek ne lássanak semmit, kész.

2016. jan. 26. 19:20
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"A HR szakértők egy fényképből is sok mindent letudnak szűrn"

Igen, nagyjából azt hogy kb milyen nemzetiségű, mikor járhatott utoljára fodrásznál (köze hozzá??), két szeme van-e és egy orra.De még ezekből sem érdemes levonni a munkára utaló messzemenő következtetéseket.

Akárhogy csűrjük-csavarjuk, etikátlan, a személyiségi jogokat sértő eljárás ez!

2016. jan. 26. 19:23
 13/22 anonim ***** válasza:
Ja a HR pedig egy teljesen felesleges naplopás.Egy kamumeló, hogy bizonyos személyek felvegyék a fizetést a nagy semmiért.
2016. jan. 26. 19:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Én azért kértem színes képet, hogy megnézzem az illető színét.:)
2016. jan. 26. 19:31
 15/22 anonim ***** válasza:

a HR esekről azt hallottam hogy mindenütt valami sajátságosan kifejlesztett dogmát követnek: van hogy először kidobnak mindenkit akin nincs nyakkendő, aztán azokat akik nem öltönyben vannak aztán azokat akiknak nem fekete az öltönyük....más HR-es meg tök fordítva....tehát aki úgy öltözik fésülködik hogy bejön a HR esnek akkor elkezdik olvasgatni azon "részleteket" is hogy pl milyen iskolákat végzett stb...

de munkahelye válogatja ez lényeges

2016. jan. 26. 20:03
 16/22 anonim ***** válasza:

"Ja a HR pedig egy teljesen felesleges naplopás.Egy kamumeló, hogy bizonyos személyek felvegyék a fizetést a nagy semmiért."

Ebben nem értek egyet.

Egy HR-es dolga a munkaerő felkutatása, kiválasztása.

Persze, a társosztályokkal együttműködve.

Egy osztály/részleg vezetője nem ér rá a munkaerőt keresni.

2016. jan. 26. 21:03
 17/22 A kérdező kommentje:
Akkor egy romának mégis milyen kitörési lehetősége lenne, ha már az állásinterjú előtt megbélyegzik? Nehogy már kinézet alapján bírálják el az embert! Vagy például egy 90 kilós kerekded fejű aranyos lányka miért indul kevesebb eséllyel mondjuk egy pénzügyi területen meghirdetett állásra, hiába megvan a kellő tudása? Csak azért, mert a kanos főnöke vele nem tud flörtölni, adott esetben "játszani"? Ez az ország közelebb áll a sötét posztszovjet világhoz, mint a liberális nyugathoz. Amint lesz lehetőségem elmegyek ebből a fertőből.
2016. jan. 26. 21:06
 18/22 anonim ***** válasza:

"Akkor egy romának mégis milyen kitörési lehetősége lenne, ha már az állásinterjú előtt megbélyegzik? "

És az mennyivel jobb, ha nem előtte, hanem majd speciel az állásinterjún lesz megbélyegezve? Ugyanígy a kerekded arcú lánnyal.

Döntsd el, hogy az önéletrajz formai megjelenésével, vagy a társadalmi "normák"-kal van gondod. A kettő nem függ olyan szorosan össze, hogy ha az egyik megjavul, vele együtt megváltozik a másik is.

2016. jan. 26. 21:40
 19/22 anonim ***** válasza:
Komoly, megnézik az öltöny színét is? Tehát értelemszerűen akkor a kosztümét is.Nos, akkor már sejtem, miért hívnak vissza olyan kevés helyről.Rajtam sajnos nem kosztüm van a képen, hanem csak egy elegáns, fekete blúz.De rendezett, nagyon szép fotó.Elmehetnek ezek a jó ...ba.
2016. jan. 26. 22:11
 20/22 anonim ***** válasza:
21 mondom ahány hely annyi szokás, de legutóbb amikor egy hozzáértő segített önéletrajzot írni(végül nem oda mentem) akkor azzal kezdte hogy "milyen fényképeid vannak? melyik a legelegánsabb? pontosan mi van rajtad? és milyen színű?hm...... akkor inkább csinálj újat amin a következőképpen vagy felöltözve:trálálá.....így talán átmész az első rostán"
2016. jan. 27. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!