Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez komolyan segélyekkel való...

Ez komolyan segélyekkel való visszaélés?

Figyelt kérdés

3 hónapot dolgoztam külföldön 4 órás állásban, ez nem számítódik sehová. Ezután 5 hónapot 8 órában, a próbaidőm leteltének hónapjában rúgtak ki ok nélkül. Jelentkeznem kellett a munkaügyiben, ahol azt mondták, jogosult vagyok 6 hónap munkanélkülire, mivel ez az első eset.

Januárra kaptam pénzt először, holnap be kell mennem konzultációra, hogy mégis mit akarok kezdeni az életemmel. (Természetesen vissza akarok menni dolgozni)

Sokan itt az oldalon azonban olyanokkal fenyegetőztek, hogy ez segélyekkel való visszaélés, ha tovább jár a munkanélküli, mint amennyit dolgoztam, és remélik, kiraknak érte az országból. (Az ex fizum 60%-át kapom)

Tehát a kérdés:

Ha a munkaügyi megítéli, hogy a jelen törvények szerint nekem ez jár, akkor ha elfogadom, az segélyekkel való visszaélés?

Akar a fene otthon ülni májusig, keresek munkát, csak közben az iskolát is folytatnom kell, így nehezebb.

2016. jan. 19. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

"Természetesen vissza akarok menni dolgozni"

Minek? Szokjatok már le a munkáról! Ez egy elavult múltszázadi csökevény.

2016. jan. 19. 12:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mi a francért lenne visszaélés? Ha nem közöltél semmit valótlanul a hivatallal, akkor rendben vagy. Bár nekem is furcsa a 6 hónap ilyen kevés időre, de ha odaadták, akkor ez van.
2016. jan. 19. 13:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Értelmezem. A hatóság aktív cselekvéssel megítélt valamit. A hatóság kötelessége a törvény szerint körültekintően intézkedni. Ha tehát nem verted át szándékosan, akkor ha itt valaki visszaélt, az a hatóság.
2016. jan. 19. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!