Mire számíthat az az ember, aki "bekattant" állapotban - egyértelműen pszichiátriai probléma miatt - 8 napon belül/ill. túl gyógyuló sérülést okoz?
Azt is írtam, hogy elmebetegeknél mi a helyzet. De ha a pontos törvényhelyre vagy kíváncsi, az itt van:
24. § (1) Nem büntethető, aki a cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában - így különösen elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben, tudatzavarban vagy személyiségzavarban - követi el, amely képtelenné teszi a cselekmény következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.
(2) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elmeműködés kóros állapota az elkövetőt korlátozza a cselekmény következményeinek felismerésében vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.
25. § A 24. § rendelkezései nem alkalmazhatók arra, aki a cselekményt önhibájából eredő ittas vagy bódult állapotban követi el.
- mint látod, minden azon múlik, hogy a cselekmény elkövetésének időpontjában milyen volt az elmeműködése. Ezt fogják majd vizsgálni, ha per lesz belőle.
Nézd! A betegségek legrosszabja a mentális és pszichés betegségek, és azon belül is a lelki betegségek.
Gyanítom, hogy a párodnál is az agyi anyagcsere ami nem stimmel, de nem akarok okoskodni. Szedje a gyógyszert élete végéig, és passz! Ha kell segítség meg írj egy emailt, és vegyük fel a kapcsolatot.
29/F
"Szűkségünk lesz ügyvédre?"
Hát az nem árt.
Azt, hogy mi a következő lépés, az majd a perben derül ki. A bíróság dönti el, a lefolytatott vizsgálat alapján.
Amúgy meg a börtön se jobb szerintem, mint a kényszergyógyítás.
00:30
nekem? Mert nem kaptam semmit :(
"Ősszel egy kórházi felülvizsgálaton megállapították, hogy nincsen semmi baja, leszedték az összes gyógyszerről, nem kell neki, haza engedték a kórházból."
Könnyen lehet, hogy takarékosságból egyszerűen megszegték a szakma szabályait.
A skizofrénia nem nátha, amiből egyszer csak meggyógyul a beteg, hanem inkább olyasmi, mint a cukorbetegség: gyógyszerezéssel tünetmentessé tehető. Ez, hogy "meggyógyult, ezért leállítjuk a gyógyszert", a visszaesés biztos receptje.
tegnap 23:39
Úgy állapíthatták meg, hogy gondolom ki van adva direktívába, hogy lehetőleg minél kevesebb gyógyszert írjanak fel (takarékoskodik az állam). Arra nem gondol a tisztelt minisztérium, hogy kiesett munkaórákban és tönkrement életekben mennyit veszít az ország, amikor megspórolja néhány doboz gyógyszer ártámogatását. De nem biztos, hogy a minisztériumi előírás hibás, lehet, hogy csak az orvos. Más orvoshoz kell menni, aki igenis felírja a gyógyszert.
És szerinted felelősségre vonható az orvos/orvosok? Van értelme? Csóró vagyok természetesen, de piszkosul nagy az igazságérzetem...
Láttam az előbb a nénit az udvaron mászkálni otthonkában (ez jóóóó, mert ezek szerint nincs kórházban), de be van kötve a feje (ez nem jóóó). tudom, hogy át kellene menni, de egyszerűen nincs lelkierőm... Annyira szégyellem magam, hogy legszívesebben elsüllyednék szégyenemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!