December 29-én intenzívre kerültem. Pacemakert ültettek be. Jelenleg táppénzen vagyok. Február 29-én kell kontrollra mennem a kórházba. A munkáltatóm fel akar mondani. Megteheti-e a táppénz ideje alatt? 61 éves vagyok.
Figyelt kérdés
2016. jan. 14. 15:26
11/14 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy azt a munkát ne tudnád folytatni - bár nem nagyon értek a lakatossághoz.
Más munkát tud adni a cég?
12/14 anonim válasza:
NEM mondhat fel. A betegség ideje alatt legalábbis, ha az 6 (?) hónapnál rövidebb időtartamú. (jogszabályban utána kéne nézni)
Az egészségügyi alklamatlanság más okra szól. Nem erre.
Ha már visszatértél a táppénzről, akkor felmondhat (eü. alkalmatlanság címén), de addig nem.
13/14 anonim válasza:
Betegség ideje alatt nem mondhat fel, de amint kiírnak már felmondhat attól a naptól. Pacemakerrel jóformán nem is dolgozhat az ember semmit. Én nekem is fiatal létemre az van születésem óta szívproblémáim vannak, és velem is közölték hogy irodába dolgozhatok, ha nincs vagy nem lesz megfelelő végzettségem akkor csökkent munkaképességűként kell elhelyezkedjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!