Ha egy hivatalos személlyel beszélek telefonon jogom van rögzíteni a telefonbeszélgetést, illetve figyelmeztetnem kell erre?
NEM KELL figyelmeztetni.
Más egy magánszemély és más egy hivatalos személy is. Utóbbi teljes felelősséggel tartozik az általa közöltekért, a nyilatkozataiért, hiszen egy céget, hivatalt, miegyebet képvisel.
Nekem most van folyamatban egy ilyen perem, telefonon rögzítettem a beszélgetést. Az illető büntetőjogilag is felelősségre lesz vonva.
Egyébként:
Ha joggal tartasz attól, hogy jogsérelem ér, és félő, hogy ezt a sérelmet másképp nem tudod bizonyítani, akkor magánszeméyltől sem kell beleegyezést kérni a hangjának rögzítéséhez, amelyet később polgári perben, vagy adott esetben büntetőperben is felhasználhatsz.
Mivel a hivatalos személy nem közszereplő, ezért őt is megilletik a személyiségéhez fűződő jogok az az a személyiségi jogok.
De talán itt egyértelműbb : [link]
Ezt írtad: "NEM KELL figyelmeztetni.
Más egy magánszemély és más egy hivatalos személy is. Utóbbi teljes felelősséggel tartozik az általa közöltekért, a nyilatkozataiért, hiszen egy céget, hivatalt, miegyebet képvisel."
Tehát aki engemet telefonon felhív és elakarja nekem adni a déli harangszót , vagy a jobbkezes kanalat, vagy miegymást, tehát egy céget képvisel /még ha telefonon keresztül is/ ezért ő nem hivatalos személy és nem közszeplő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!