Ügyvédi levél, avagy hogyan szivassuk a saját gyerekünket? SOS hivatalos ügyben lent!
Figyelt kérdés
Sajnos elhunyt 3013.május 1.-én édesanyám,akkor 19éves voltam.Jött a hagyatéki tárgyalás,nem hagytam rá apámra a házrészem,ahogy még 2 nagyobb testvérem sem,csak nővérem. Szóval örököltem 1,8ad részt a házból a hagyatéki t. napján kirakott (takarodj innen az én cigimet nem szívod,az én kenyerem nem eszed stb) (igen szép apa). Aznap el is költöztem,de a lakáson lévő hitelt nem fizettem,ami havi 2700ft a rámeső rész.Most jött egy ügyvédi levél,hogy visszamenőleg fizessek. Hát nem fogok,hiszen nem tehetem be azóta a lábam a házba. Mit tegyek? Ha bíróságra akar menni menjünk,nem félek tőle...2015. szept. 10. 12:50
1/20 A kérdező kommentje:
időközben diagnosztizálták nálam a borderline személyiségzavart,illetve szuicid vagyok,kiderült leginkább apám tehet róla,hsiezn gyerekkoromban ment a lelki terror. Szerintem ezt a bíróság is figyelembe veszi. Illetve gyanúsított azzal többször,hogy megloptam stb.
2015. szept. 10. 12:52
2/20 A kérdező kommentje:
Ja és persze tanultam még akkor.
2015. szept. 10. 12:53
3/20 anonim válasza:
A körítés nem lényeg. Miután tulajdonos vagy, fizetned kell a kölcsönt. Apad nyilván özvegyi haszonelvezettel rendelkezik, ami bizony magasabb jog, mint a tulajdonjog, így joggal tett ki. Ha nem akarsz még több büntetést, fizess.
4/20 anonim válasza:
Márpedig a tulajdonnal együtt nem csak jogok, kötelezettségek is járnak. Ha a tulajdonosi jogaidat nem tudtad érvényesíteni, akkor jogi lépéseket kellett volna tenni, nem önkényeskedni. Más kérdés, hogy valami minimális összeget kérhetsz kvázi lakbérként, de ez nem mentesít a fizetési kötelezettség alól. A bíróságot inkább kerüld el, mert esélyed sincs megnyerni az ügyet, és az eddigi tartozáson felül fizetheted a perköltséget, ügyvédi költséget, mindent, legjobb esetben annyit érsz el, hogy a jövőre nézve kihozzátok nullszaldósra. De ha nincs papír arról, hogy apád fizet neked a lakhatásért, akkor az nem jár alanyi jogon.
5/20 anonim válasza:
Ja igen, ahogy az első írta, ha házasok voltak a szüleid, akkor haszonélvezeti joga van, akkor abszolút nem jár neked semmi, sajnálom.
6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm,időközben előkerült az ügyvédem (sajnos volt rá szükségem,hasonló ügyben,ő megnyugtatott). Hiába a haszonélvezeti jog,sok más van,amit ő sem teljesít,illetve 4 pszichiáteri vélemény van arról,hogy miatta kell életem végéig nagyon kemény antidepresszánsokat szednem,szóval ebből volt ügy,csak visszavontam. :)
2015. szept. 10. 13:04
7/20 anonim válasza:
Tehát lehet adósságot örökölni? És ha lemondok a tulajdonlásról? Mondjuk a 2700 Ft kibírható, ha van értelme.
8/20 anonim válasza:
ma 13:08: Adóságot csak a pozitiv örökség mértékéig lehet örökölni, azaz ha a tartozás több, mint a házrész értéke, akkor csak annak megfelelö összegért felelsz.
Ha nem akarsz adóságot IS örökölni, akkor visszautasíthatod az örökséget ( a hagyatéki tárgyaláson), és akkor sem örökséged, sem adóságod nem lesz.
9/20 anonim válasza:
Nincs az a pszichiáter, aki kijelenti neked és leírja, hogy xy miatt kell gyógyszert szedned...
10/20 anonim válasza:
Igen, fizetned kellett volna, ha ez lett megállapítva a hagyatékin. Apukádnak haszonélvezeti joga van? Mert akkor ki is rakhat a házból.
Ha lemondtál volna az 1/8-ad részedről, ami szerintem semmit sem ér. Akkor nem lenne semmi kötelezettséged sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!