Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyvédi levél, avagy hogyan...

Ügyvédi levél, avagy hogyan szivassuk a saját gyerekünket? SOS hivatalos ügyben lent!

Figyelt kérdés
Sajnos elhunyt 3013.május 1.-én édesanyám,akkor 19éves voltam.Jött a hagyatéki tárgyalás,nem hagytam rá apámra a házrészem,ahogy még 2 nagyobb testvérem sem,csak nővérem. Szóval örököltem 1,8ad részt a házból a hagyatéki t. napján kirakott (takarodj innen az én cigimet nem szívod,az én kenyerem nem eszed stb) (igen szép apa). Aznap el is költöztem,de a lakáson lévő hitelt nem fizettem,ami havi 2700ft a rámeső rész.Most jött egy ügyvédi levél,hogy visszamenőleg fizessek. Hát nem fogok,hiszen nem tehetem be azóta a lábam a házba. Mit tegyek? Ha bíróságra akar menni menjünk,nem félek tőle...

2015. szept. 10. 12:50
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%

"illetve 4 pszichiáteri vélemény van arról,hogy miatta kell életem végéig nagyon kemény antidepresszánsokat szednem"

Napi kamu 26.

2015. szept. 10. 14:07
 12/20 anonim válasza:
86%
Azért kell azokat szedned mert gyenge vagy...
2015. szept. 10. 14:57
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Le kellett volna mondanod az örökségről.
2015. szept. 10. 20:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én pszichiátriai betegként kérlek, hogy a betegségedet ne használd ürügyként arra, hogy kibújj a törvény meg a kötelezettségeid alól, mert így is épp elég rossz a megítélésünk.
2015. szept. 10. 20:21
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

#3:

"A körítés nem lényeg. Miután tulajdonos vagy, fizetned kell a kölcsönt. "

Ez így van.

"Apad nyilván özvegyi haszonelvezettel rendelkezik, ami bizony magasabb jog, mint a tulajdonjog, így joggal tett ki."

Hogy lenne már "magasabb jog"? Miért beszélsz zöldségeket, miért adsz tanácsot olyasmiben, amihez nem értesz?

2016. jan. 16. 04:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, talán nem kellene hozzá szólni, ha nem értesz hozzá. A haszonélvezeti jog bizony magasabb, mint a tulajdonjog. A haszonelvezo be se kell hogy engedje a tulajdonost, az ingatlan lakhatasi jogával ő rendelkezik, ki adhatja albérletbe, a bevétel az övé. A tulajdonos max eladhatja, a haszonélvezet nem szűnik meg a következő tulaj se költözhet be, ha a haszonelvezo nem akarja. Ennyi
2016. jan. 16. 05:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves UTOLSÓ!

A haszonélvezeti jog nem "magasabb jog" mint a tulajdojog, mert ilyet, hogy magasabb jog, a magyar jogrendszer nem ismer.

A haszonélvező ezen túl:

- köteles tűrni, hogy a tulajdonos az ingatlant időről időre megtekintse, annak állagát, állapotát felmérje, ellenőrizze.

- Lakhatási joga nincs a haszonélvezőnek, mert ilyen sem létezik a magyar jogban. Használati jog van csak.

- A tulajdonos bármikor élhet tulajdonosi jogaival, a tulajdonát pl. eladhatja, a haszonélvezeti jogot megválthatja, stb. erre kihatással a haszonélvező nem lehet, neki magyarán: kuss. A haszonélvezeti joga addig áll fenn adott ingatlanon, amíg él, amíg hatósági úton azt nem korlátozzák, vagy amíg azt meg nem váltják tőle.

2016. jan. 16. 08:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Drága utolsó.

Olvass még egy kicsit utána.

2016. jan. 16. 08:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja, és a haszonélvező fentieken túl köteles az ingó- vagy ingatlanvagyon állagának megóvására, az ezzel kapcsolatos anyagi kiadások is egydül őt terhelik, továbbá csak a rendeltetésének megfelelően használhatja azt a javat, amelyen a haszonélvezeti joga fennáll.
2016. jan. 16. 08:22
 20/20 anonim ***** válasza:

Drága Robin.

Valóban, a haszonélvező köteles az ingatlan állapotát fenntartania -pont mint egy alberlo. Azzal a különbséggel, hogy a tulaj nem rakhatja ki. A haszonélvezet holtig, vagy özvegyi haszonélvezet esetén újra hazasodasig tart. A tulaj megválthatja, ha a haszonélvező ezt szeretné, de kötelezni nem lehet ra-kivétel a szándékos kár okozas miatti erdemtelenseg. A tulaj eladhatja az ingatlant, de csak a haszonelbpvezettel terhelve, ergo az új tulaj nem költözhet be, ha azt a haszonélvező nem akarja. Ennyi

2016. jan. 16. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!