Ha én schengeni állampolgárként átsétálok Ausztriából Magyarországra a zöldhatáron át (amihez ugye jogom van), akkor bűncselekményt követek el, mert nem a hivatalos határátkelőhelyen lépek be, ahol jelenleg van ellenőrzés?
Ugye, szabad az emberek útja a schengeni térségben, de Magyarországra belépni bűncselekmény elkövetése nélkül csak kijelölt határátkelőhelyen szabad.
Hogy is van ez?
"én úgy értelmezem, hogy schengeni állampolgárként nem vagyok köteles az ellenőrzési ponton sétálni egyik országból a másikba,"
Rosszul ertelmezed. A schengeni hatart alapesetben is csak a kijelolt hataratkelohelyeken lepheted at, a zoldhataron nem.
5.-nek.
Voltam olyan túrán ahol legális túrán,legális túravezetővel átléptük a határt. EU területen,Olaszország/Ausztria.
Alapesetben a zöld határt schengeni övezeten belül sem lépheted át- más kérdés, hogy nem sok embert érdekel ez - csak ha van rá engedélyed.
Másrészt a törvény csak a schengenen kívüli határokra vonatkozik.
Már bocsánat, de milyen törvényről beszélünk?
"Magyarországra belépni bűncselekmény elkövetése nélkül csak kijelölt határátkelőhelyen szabad"
Hol van ez leírva? Vagy csak a médiában harsogott dolgot sikerült kicsit átalakítani?
És azt miért állítja bárki, hogy a zöldhatáron nem lehet átmenni, csak a kijelölt határátkelőkön? A schengeni egyezmény országai között nincsenek határátkelők, legfeljebb az épületek, amik az egyezmény előttről megmaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!