Örökségről lelehet mondani?
Nagymamám elhunyt, amit hátra hagyott az hitel, az az örökség, én az unokája vagyok, a lánya(anyukám) elhunyt, de még él a fia, (anyukám testvére)
a fia a torvényes örökös, de ha ő lemond a kölcsönökről mert nincs már amiről letudna, (ingatlan) akkor utánna kire szál át az örökség? tehát az ő hozzátartozóira? tehát fiára lányára? vagy rám mert én ápoltam, eltartási szerződéssel? vagy ha ő lemond akkor az államé ?
"erdekes szituacio, kivancsi vagyok hogy ilyet lehet-e, hogy te az oroksegbol kimazsolazod ami ertekes, a tobbi meg nem kell."
Ha eltartási szerződése volt a nagymamával, akkor lehet, hogy a ház már 20 (?) éve a nevén van. Így az persze nem az örökség része.
Kérdés inkább az, hogy hogyan vett fel a nagymama hitelt, ha nem volt biztosítéka?
Szoval te az eltartasi szerzodes fejeben megkapnad a hazat, a fia meg orokolne a hiteleket.
Igy kepzelted?
"Nem "megkapná", hanem már megkapta. A hiteleket meg bebukja a bank, és kész."
Erdekes. Mondjuk nyilvan nem jelzaloghitelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!