Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökségről lelehet mondani?

Örökségről lelehet mondani?

Figyelt kérdés

Nagymamám elhunyt, amit hátra hagyott az hitel, az az örökség, én az unokája vagyok, a lánya(anyukám) elhunyt, de még él a fia, (anyukám testvére)

a fia a torvényes örökös, de ha ő lemond a kölcsönökről mert nincs már amiről letudna, (ingatlan) akkor utánna kire szál át az örökség? tehát az ő hozzátartozóira? tehát fiára lányára? vagy rám mert én ápoltam, eltartási szerződéssel? vagy ha ő lemond akkor az államé ?

2016. jan. 8. 13:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"erdekes szituacio, kivancsi vagyok hogy ilyet lehet-e, hogy te az oroksegbol kimazsolazod ami ertekes, a tobbi meg nem kell."

Ha eltartási szerződése volt a nagymamával, akkor lehet, hogy a ház már 20 (?) éve a nevén van. Így az persze nem az örökség része.

Kérdés inkább az, hogy hogyan vett fel a nagymama hitelt, ha nem volt biztosítéka?

2016. jan. 8. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Szoval te az eltartasi szerzodes fejeben megkapnad a hazat, a fia meg orokolne a hiteleket.

Igy kepzelted?

2016. jan. 8. 19:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem "megkapná", hanem már megkapta. A hiteleket meg bebukja a bank, és kész.
2016. jan. 8. 21:31
 14/15 A kérdező kommentje:
A fiát nem érdekelte az anyja, semmit nem segitett neki, igy mamám velem kötött szerződést, mert amilyen rossz indulatú a fia már az utcán lennék , tehát igen a kérdés, ő örökli de lemondhat a hitelekről ahogy én is ..
2016. jan. 8. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:

"Nem "megkapná", hanem már megkapta. A hiteleket meg bebukja a bank, és kész."

Erdekes. Mondjuk nyilvan nem jelzaloghitelek.

2016. jan. 8. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!