Az örökségről le lehet mondani más személy javára?
Édesanyám sajnos elhunyt, én és a bátyám szeretnénk lemondani az örökségről, mert az csak adósság lenne (nekem van 2 pici lányom, rájuk is gondolnom kell) örökölnénk egy hiteles háznak a töredékét is, amiben az apukám lakik két kisebb tesómmal, akik még kiskorúak. Le tudunk mondani az örökségről apukám javára? mert ő abba a házba szeretne lakni, de nem szeretnénk hogy kirakják csak azert mert az állam kapja meg, ha mi lemondunk róla.
Lehet nem jó helyen tettem fel a kérdést, de nem tudtam hova sorolni....
Remélem tud nekem valaki segíteni...
Őszinte részvétem:(
Pár évvel ezelőtt még biztosan le lehetett mondani egy másik örökös javára, vagy akár többére. Gondolom most sincs ez másképp, de megesküdni nem mernék rá. Anno közjegyző előtt kellett nyilatkozni.
ki van ez találva
természetesen erről nem mondhatsz le
mi is hasonló cipőben járunk
Köszönöm a részvételeket!
Hát már volt ez a közjegyzős dolog, persze mi nem sokat értettünk az egészből, én néha vissza is kérdeztem, mert ugye nem köznyelven mondja.
Elvállaltuk a ház ránk eső részét, úgy néz ki a hiteles dolog is megoldódik, de inkább nem írom le, nem akarom elkiabálni magam, már csak apukám miatt se, mert neki is meg mindenkinek jó lesz ha ez a dolog összejön....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!