CSOK - kal kapcsolatban ezt hogy értelmezitek? Kinek van igaza?
Olvastam az egyik helyen ( [link]
hogy idézem
"Mitől „új” a lakás?
Szerencsére nem csak azokat az ingatlanokat fogadják el, amelyek ezután fognak épülni, hanem versenybe szállhatnak a válság alatt/óta el nem adott új építésűek is. Ez azt jelenti, hogy ha a családok lakásokat néznek, akkor
a 2008. július 1-jén vagy később kiadott építési engedéllyel rendelkező összkomfortosakat vehetik figyelembe, azokat, amelyek a kérelem benyújtásakor használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkeznek."
Viszont a törvényben ( [link] szerintem ez nem így van írva:
"2. A családok otthonteremtési kedvezménye igénybevételének feltételei19
2. § (1)20 Az e rendeletben meghatározott feltételekkel a központi költségvetésből vissza nem térítendő állami támogatás (a továbbiakban: családok otthonteremtési kedvezménye) vehető igénybe Magyarország területén,
a)21 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott
aa) építési engedéllyel rendelkező új, összkomfortos lakás építéséhez, vagy
ab) − a kérelem benyújtásának időpontjában − használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező, összkomfortos új lakás vásárlásához,"
Szóval szerintem csak 2008... után kiadott építési engedélyre és nem felépített házra vonatkozik. Valaki értelmezné ezt nekem?

Itt építésről van szó:
a)21 2008. július 1-jén vagy azt követően kiadott
aa) építési engedéllyel rendelkező új, összkomfortos lakás építéséhez
Itt pedig vásárlásról:
ab) − a kérelem benyújtásának időpontjában − használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező, összkomfortos új lakás vásárlásához,"
Míg az első (építés) 2008. július 1 - hez köti a dátumot, addig a második (vásárlás) a kérelem benyújtásának időpontjához.
Én legalábbis így értelmezem, míg a cikk - szerintem - összemossa a kettőt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!