Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halotti anyakönyvi kivonat,...

Halotti anyakönyvi kivonat, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nagymamám, elhunyt múlthéten szerdán, én mint unokája vele éltem 20 évet, a ingó ingatlan átkerült a nevemre eltartási szerződéssel, voltam vállalkozónál, intézik a hamvasztást, de közben a fia, kicsit zabos, a nejével együtt, most engem támadnak, kérdés, az eredeti anyakönyvi kivonattal tud e bármit is kezdeni a fia, ha esetleg hozzájuk kerül? mert közös megbeszéléssel, a fia most kifizeti a temetést, ahogy sikerült pénzt szereznem adom is neki vissza, de ha nem megyek vele, hétfőn, és neki adják oda a halotti anyakönyvit, lehet e gond belőle ha esetleg nekem nem adják oda.később mit tud vele kezdeni ?

2015. dec. 31. 13:18
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Tud mit kezdeni ellened. Ez sokban függ attól, hogy a szerződés pontosan mit takar, és azt milyen formában került leírásra, no meg, hogy kik írták alá.

Az pedig semmit nem jelent, hogy te veszed át a h. kivonatott. Ezt kérhet ki ő is bármikor, hiszen minden joga meg van hozzá, továbbá nem csak egy kivonat létezik a világon belőle.

Ebben a szituációban inkább a szerződés a kérdés, és nem a kivonat.

2016. febr. 2. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!