Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Halotti anyakönyvi kivonat,...

Halotti anyakönyvi kivonat, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nagymamám, elhunyt múlthéten szerdán, én mint unokája vele éltem 20 évet, a ingó ingatlan átkerült a nevemre eltartási szerződéssel, voltam vállalkozónál, intézik a hamvasztást, de közben a fia, kicsit zabos, a nejével együtt, most engem támadnak, kérdés, az eredeti anyakönyvi kivonattal tud e bármit is kezdeni a fia, ha esetleg hozzájuk kerül? mert közös megbeszéléssel, a fia most kifizeti a temetést, ahogy sikerült pénzt szereznem adom is neki vissza, de ha nem megyek vele, hétfőn, és neki adják oda a halotti anyakönyvit, lehet e gond belőle ha esetleg nekem nem adják oda.később mit tud vele kezdeni ?

2015. dec. 31. 13:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#8:

"A nagymamád fia az nem a te apád? " mitől lenne már az apja?" - Na, vajon mitől? Vagy az apja, vagy a nagybátyja.

2015. dec. 31. 13:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"hát a vállalkozó hozza el a halotti kivonatot a testtel együtt, nem értem miről beszélsz, ő hozza el, adja át majd mikor megtörtént a hamvasztás stb"

Ez nem igaz.

Sajnos végig csináltam már néhány temetés intézését.

A vállalkozó szóba sem áll veled halotti anyakönyvi nélkül. De az önkormányzat hagyatéki osztálya sem.

Amit a temetéskor átadnak az a "Hamvasztási igazolás", ami nem azonos a halotti anyakönyvi kivonattal.

Olvasd:

[link]

2015. dec. 31. 14:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Azt mondta a vállalkozó,hogy elintézi a halotti anyakönyvi kivonat kikérését.!
2015. dec. 31. 14:10
 14/21 anonim ***** válasza:

"Azt mondta a vállalkozó,hogy elintézi a halotti anyakönyvi kivonat kikérését.!"

És elkérte a hozzá szükséges iratokat?

2015. dec. 31. 14:37
 15/21 anonim ***** válasza:

# 12:

"A vállalkozó szóba sem áll veled halotti anyakönyvi nélkül."

A temetkezési vállalkozóknak a halottvizsgálati bizonyítvány szükséges a temetés ügyintézéséhez. Ha a halotti anyakönyvi kivonatot is intézi, akkor az elhunyt személyi igazolványa és lakcímkártyája alapján is kiállítja az illetékes anyakönyvi hivatal.

2015. dec. 31. 14:44
 16/21 anonim ***** válasza:

#15.:

"akkor az elhunyt személyi igazolványa és lakcímkártyája alapján is kiállítja az illetékes anyakönyvi hivatal." -Azért még néhány "apróság" kell hozzá.

Ott van a 12.-es válaszomban a link.

2015. dec. 31. 14:48
 17/21 anonim ***** válasza:

# 16:

Tessék egy másik temetkezési vállalkozás ismertetője.

[link]

Egyébként meg a stílusod nagyon sértő, ahogyan itt oldalakon keresztül oltasz valakit, aki most veszítette el egy szerettét. Kicsit olyan, mint amikor anyám a fotelból hőbörgött, mert apám meghalt (elváltak) egy négynapos ünnep előtti pénteken délután, és a temetését csak a következő csütörtökre sikerült elintézni. Ő is mindent jobban tudott, hogy miként kellene, meg hogy rajtam röhög az egész település, hogy nem tudom elintézni apám temetését 1 hét alatt (amiben a haláleset és a temetés elintézése között összesen volt 3 munkanap, úgy, hogy a halála napján a kórház jelezte, hogy ne menjünk be, mert úgysem tudunk intézkedni.)

2015. dec. 31. 14:54
 18/21 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg a stílusod nagyon sértő, ahogyan itt oldalakon keresztül oltasz valakit, aki most veszítette el egy szerettét. " - Már megbocsáss, de nem "oltom", hanem segíteni szerettem volna neki!

A kérdező kérdezett, nem rátörtük a gyászába az ajtót, hogy "olthassuk".

A linkedben ugyanaz áll, mint az enyémbe, csak nem érted a szöveget. Ha te szerzed be a halottit, akkor fogják csak az utolsó három okmány eredetijét kérni. Azonban elintézik helyetted ha kéred, viszont akkor szükségük lesz a többire is. Ugyanis nekik sem adja ki anélkül a polgármesteri hivatal. Vagy gondolod, hogy tőled, mint családtagtól elkéri, egy ismeretlennek meg elhiszi bemondásra az adatokat?

De mindegy, nem akarok gátja lenni a méltó gyásznak, további jó polemizálást! Részemről a téma felejtős.

BUÉK!

2015. dec. 31. 15:07
 19/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséged, de a kérdés még adott, tud e mit kezdeni a fia ellenem , ha nem én veszem át az eredeti halotti anyakönyvi kivonatot? és nekem nem lesz hajlandó átadni, mivel rokon hozzátartozó, és ezzel állna bosszút, úgymond... ismerősöm mondta senkinek ne adjam ki a kezemből, csak a másolatot, mi az amitől ekkora szerepe lehet a halottinak ?
2015. dec. 31. 15:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Miután nincsen örökség, szerintem nem tud.

De én megkérdezném az ügyvédet, aki az ajándékozást intézte.

2015. dec. 31. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!