Halotti anyakönyvi kivonat, mit csináljak?
#8:
"A nagymamád fia az nem a te apád? " mitől lenne már az apja?" - Na, vajon mitől? Vagy az apja, vagy a nagybátyja.
Kedves Kérdező!
"hát a vállalkozó hozza el a halotti kivonatot a testtel együtt, nem értem miről beszélsz, ő hozza el, adja át majd mikor megtörtént a hamvasztás stb"
Ez nem igaz.
Sajnos végig csináltam már néhány temetés intézését.
A vállalkozó szóba sem áll veled halotti anyakönyvi nélkül. De az önkormányzat hagyatéki osztálya sem.
Amit a temetéskor átadnak az a "Hamvasztási igazolás", ami nem azonos a halotti anyakönyvi kivonattal.
Olvasd:
"Azt mondta a vállalkozó,hogy elintézi a halotti anyakönyvi kivonat kikérését.!"
És elkérte a hozzá szükséges iratokat?
# 12:
"A vállalkozó szóba sem áll veled halotti anyakönyvi nélkül."
A temetkezési vállalkozóknak a halottvizsgálati bizonyítvány szükséges a temetés ügyintézéséhez. Ha a halotti anyakönyvi kivonatot is intézi, akkor az elhunyt személyi igazolványa és lakcímkártyája alapján is kiállítja az illetékes anyakönyvi hivatal.
#15.:
"akkor az elhunyt személyi igazolványa és lakcímkártyája alapján is kiállítja az illetékes anyakönyvi hivatal." -Azért még néhány "apróság" kell hozzá.
Ott van a 12.-es válaszomban a link.
# 16:
Tessék egy másik temetkezési vállalkozás ismertetője.
Egyébként meg a stílusod nagyon sértő, ahogyan itt oldalakon keresztül oltasz valakit, aki most veszítette el egy szerettét. Kicsit olyan, mint amikor anyám a fotelból hőbörgött, mert apám meghalt (elváltak) egy négynapos ünnep előtti pénteken délután, és a temetését csak a következő csütörtökre sikerült elintézni. Ő is mindent jobban tudott, hogy miként kellene, meg hogy rajtam röhög az egész település, hogy nem tudom elintézni apám temetését 1 hét alatt (amiben a haláleset és a temetés elintézése között összesen volt 3 munkanap, úgy, hogy a halála napján a kórház jelezte, hogy ne menjünk be, mert úgysem tudunk intézkedni.)
"Egyébként meg a stílusod nagyon sértő, ahogyan itt oldalakon keresztül oltasz valakit, aki most veszítette el egy szerettét. " - Már megbocsáss, de nem "oltom", hanem segíteni szerettem volna neki!
A kérdező kérdezett, nem rátörtük a gyászába az ajtót, hogy "olthassuk".
A linkedben ugyanaz áll, mint az enyémbe, csak nem érted a szöveget. Ha te szerzed be a halottit, akkor fogják csak az utolsó három okmány eredetijét kérni. Azonban elintézik helyetted ha kéred, viszont akkor szükségük lesz a többire is. Ugyanis nekik sem adja ki anélkül a polgármesteri hivatal. Vagy gondolod, hogy tőled, mint családtagtól elkéri, egy ismeretlennek meg elhiszi bemondásra az adatokat?
De mindegy, nem akarok gátja lenni a méltó gyásznak, további jó polemizálást! Részemről a téma felejtős.
BUÉK!
Miután nincsen örökség, szerintem nem tud.
De én megkérdezném az ügyvédet, aki az ajándékozást intézte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!