Milyen jogon követelheti a bírság befizetését?
Nem morgok csak kíváncsiságbol kérdezem.
Megbüntettek november közepén érvénytelen-hiányzó diákigaolvány címszóval. Nem voltam hajlandó neki odaadni a diákomat mert akkor MÉG nem volt érvényesítve. A bérletartómat nem adta vissza, nem voltak benne személyes irataim de azért a kuponkártyáimért fájt volna a szivem. Visszatartott fizikailag mivel bezárattatta a busz ajtaját hiába mondtam hogy nyissa ki mert ehhez nincs joga.
Mindegy már nem is érdekel ez az egész. 8000 kéne befizetnem mert lejár a 30 napos határidő.
19 éves vagyok, de diákigazolvánnyal rendelkezem milyen alanyi jogon követelheti tőlem a 8 ezret? Hisz nincs bejelntett diákmunkám sem semmim. Igy miből kéne befizetnem?
MÉG EGYSZER MONDOM NEM FELHÁBORODÁSBOL IROM AKKOR FELVOLTAM DE JELENLEG MÁR NEM ÉRDEKEL VEGYEN A 8 EZREMBŐL KARÁCSONYRA AJÁNDÉKOT MAGÁNAK:) AZÓTA MÁR KAPTAM ÉRVÉNYES MATRICÁT A DIÁKOMRA.
Olyan jogon, hogy mivel nem volt érvényes a diákod, így visszaéltél az utazási jogosultsággal, mivel nem voltál jogosult az utazási kedvezményre.
Ha tanuló vagy, akkor a szüleidnek kell befizetni.
A követelés jogos, hiszen te követtél el mulasztást.
Olyan jogon, hogy korodnál fogva büntethető vagy, s van egy elfogadott pótdíj-táblázat, s az általad elkövetett szabálytalanság 8ezer forintos büntetést von maga után.
Az eljárásnak nem része az elkövető anyagi helyzetének vizsgálata, megvannak a további lehetőségek a tartozás behajtására, de az az összeg fokozatos növekedésével is együtt jár. (végrehajtás, közmunkával megváltás)
Tisztában voltál a szabálytalansággal, már az elkövetéskor, az eseted pedig jó példa arra, hogy erőszak mentesen is vissza lehet tartani erőszakkal azt, aki menekülni próbál - nem erőszakoskodott veled, de az ajtó bezáratásához megvan a joga.
"Visszatartott fizikailag mivel bezárattatta a busz ajtaját hiába mondtam hogy nyissa ki mert ehhez nincs joga. "
Szerinted egy buszvezető vagy ellenőr hány ilyen önjelölt jogásszal találkozik szakmája során...?
Mivel jogtalanul utaztál diákjeggyel, így igen, jogos! Mivel nem volt érvényesítve a diákigazolványod, így a teljes árú jegyet kellett volna fizetned, de te nem tetted!
Amúgy jobban örültél volna, ha rendőrt hívnak? Ugyanis megtehették volna, joguk van hozzá!
Akkor lett volna szabad diákjegyet kérned, ha már érvényesítve van az igazolványod. És jobban jársz, ha befizeted a bírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!