A BKV ellenőr köteles büntetéskor elmondani, hogy van lehetőség a 8000, -Ft-os helyszíni bírság megfizetésére is?
Tegnap elfelejtettem kilyukasztani a jegyemet a buszon és az ellenőr már nem engedte, hogy utólag kezeljem.
Kiállította a 16.000,-Ft-os csekket. Én csak utólag otthon tudtam meg, hogy van lehetőség a helyszínen 8.000,-Ft bírság megfizetésére is. Ha ezt elmondja ott a buszon, inkább kifizettem volna a felét mint a 16ezret. Nem lett volna kötelessége tájékoztatni engem??
Semmiképpen nem védek bliccelőket, de tudomásom szerint nem akadályozhat meg abban, hogy érvényesítsd a jegyet.
Elvben az a célja az ellenőrzésnek, hogy az emberek megfizessék a viteldíjat, nem a pótdíjgyűjtés.
Vannak ám bunkó ellenőrök, sok éve történt velem Debrecenben, hogy utolsó pillanatban ugrottam fel a buszra, elém állt 2 ellenőr, hogy hol a jegyem, mutattam, hogy a kezemben, és mindjárt kilyukasztom. Erre közölték, hogy erről lekéstem, mert mire az ajtó becsukódott, nekem már lyukasztott jegyemnek kellett volna lennem. Kiröhögtem őket, a következő megállónál leszálltam. Elkezdtek kiabálni utánam, hogy álljak meg, mert rendőrt hívnak, én meg lazán elsétáltam, nem jöttek utánam.
A jegyem náluk maradt, úgyhogy az utazás ki lett fizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!