Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen ítéletre számíthat a...

Milyen ítéletre számíthat a Calais-i kamion sofőrünk?

Figyelt kérdés
Aki a ráhúzta a kormányt a menekültekre.
2015. dec. 1. 14:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Ez megint ugyanolyan elmebeháborodott dolog, mint amikor a borgazdát büntették meg, amiért a cigány lopott a borából.
2015. dec. 1. 15:21
 12/21 tetro ***** válasza:
41%

15.20

de igen. és ha én bűncselekményt követek el ellened, akkor neked minden cselekményed onnantól kezdve legitim?

ha megdobja a kocsidat hógolyóval egy tinédzser, akkor ráránthatod az autót kétszáz méterrel arrébb egy másik iskolás csoportra? komolyan?

2015. dec. 1. 15:27
 13/21 tetro ***** válasza:
37%

15.21

nem. a gazdát sem azért büntették meg, mert a cigány lopott a borából. azért büntették meg, mert szándékosan mérget készített, úgy hogy tudta, abból emberek fognak inni. senki sem vitatja, hogy a tolvaj bűncselekményt követett el. de attól, hogy valaki lop, attól te még nem válhatsz gyilkosság kedved szerint. nem olyan bonyolult ez...

2015. dec. 1. 15:28
 14/21 anonim ***** válasza:
37%
Senki nem veti fel: hol jelentette fel Tényi a kamionost? A magyar rendőrségnél/bíróságnál? Mióta illetékes a magyar rendőrség/bíróság francia területen feltételezetten elkövetett cselekmény ügyében?
2015. dec. 1. 16:17
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Megrántotta oldalra a kormányt kocsit, ezzel még elég messze volt attól hogy valakit is elüssön, 30 km/h sebességgel max az lett volna veszélybe, aki kiugrik a kamion elé.

A fagyállós dolog meg egyáltalán nem ide tartozik, ott jogos volt az itélet, még ha egyesek nem is tudnak felfogni mást azon kivül, hogy kicsinált egy cigót.

2015. dec. 1. 16:19
 16/21 tetro ***** válasza:

16.17

a BTK-nak nem csak területi, hanem személyi hatálya is van. mivel a felvétel ekkora nyilvánosságot kapott a rendőrség hivatalból eljárást fog indítani valószínűleg.

2015. dec. 1. 16:26
 17/21 tetro ***** válasza:
21%

16.19

én nem tudom megítélni ebből a videóból, hogy történt-e valódi veszélyeztetés. számomra laikusként úgy tűnik, hogy ebből könnyen lehetett volna baj. de ezt majd gondolom a bíróságon szakértők vizsgálják meg. az egyéni véleményem meg az, hogy aki így játszadozik az úton bármilyen indokkal, attól el kell venni a jogsit.

2015. dec. 1. 16:28
 18/21 anonim ***** válasza:

16:28

Játszadozás?? XD

Nem kell felugrálni és rongálni a kamiont és akkor nincs játék.

2015. dec. 1. 17:50
 19/21 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok menekült ellenes, de ami az autópályán folyik, az már túlmegy egy határon. Beállnak a kamionok elé, és tárgyakkal dobálják őket. Ez felháborító.

Közben meg a kamionos sem volt okos, mert azért nem megyünk neki kamionnal embereknek, főleg nem tesszük ki az erről szóló videót. Még ha jogos is a felháborodás, hiszen önbíráskodni nem szabad.

Egyébként gyakorlatilag bizonyíthatatlan, hogy ez a videó a saját cselekedetéről készült, és ha ő maga nem vallja be, akkor már a nyomozást is meg fogják szüntetni, és a bíróságig el sem jut az ügy. Meg ugye számos kibúvója van, még ha tényleg ő is van a videón. A káromkodás meg még nem bűncselekmény.

Amit a # 9 ír, a Btk. 216. §-ra hivatkozva, szerintem nem állja meg a helyét, mivel a cselekmény nem a "nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása" miatt történt, hanem azért, mert az autópályán sétáltak, és dobálóztak. A 186. § megállhatja a helyét.

2015. dec. 2. 08:42
 20/21 A kérdező kommentje:

Ezt pl. nem teszik címlapra:

https://www.youtube.com/watch?v=-amDKfV5Hdw

egy magyar kamion elleni támadás

2015. dec. 2. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!