Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez a témakör az apaság vélelmé...

Ez a témakör az apaság vélelmének megdöntéséhez tartozik, vagy más jogi eljáráshoz?

Figyelt kérdés
Mondjuk, hogy a gyerek születése 1-2 nappal után a vélt apa megtudja, hogy nem az övé a gyerek. Mondjuk DNS-teszttel. Innentől kezdve köteles-e tartásdíjfizetésre (tegyük fel, hogy nincs több gyerek), és ha igen mennyi ideig?
2015. nov. 29. 13:54
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

9-es: Nem értem. Előszöris nem rólam van, szó, mert akkor nem ide írnék, hanem ügyvéddel egyeztetnék. Azonban szeretnék 5-10 év múlva családot, de sajnos tisztában vagyok vele, hogy a férfiak mennyire jogfosztottak.

Viszont te azt mondod, hogy az ilyen papírok kitöltése még a születés előtt történik. Ha igen, akkor kötelező, vagy lehet a gyerek születése után? Mert ugye az ember, amíg kétesélyes a dolgot, megpróbál jó pofát vágni, és úgy tenni, mint ha maradéktalanul elhinné a dolgot. Elvégre szerencsére nem minden férfinak van oka kételkedni, de miden férfinak - óvatosságból - jó oka van meggyőzödni a dologról.

2015. nov. 29. 14:37
 12/26 anonim ***** válasza:
62%
Hát kérdező, azt meg most mondom, hogy normális nő nem fog veled gyereket vállalni, ha közöd vele, hogy addig nem írod alá az apasagit, amíg DNS tesztre nem kerül sor... Miért vagy ennyire negatív a nőkkel szemben?
2015. nov. 29. 14:40
 13/26 A kérdező kommentje:

10-es:

"Amúgy miért teszed ezt a kérdést fel minimum havonta?"

Mond, te tényleg azt hiszed, hogy ebben az elcseszett világban ezt egyetlen egy ember problémája?

A többiről azt én is tudom, hogy amíg nincs meg a végeredmény, addig nem szabad házasságra lépni. Tehát azt állítod, hogy nem kell fizetni, amíg nincsenek aláírva a papírok. Ez azért megnyugtató dolog.

2015. nov. 29. 14:44
 14/26 A kérdező kommentje:
12-es: Dehogynem. Mert nem tudja, hogy én tettem fel a kérdést. Nem vagyok negatív a nőkkel, csak egyszerűen férfi vagyok, és tudom jól, hogy az mekkora jogfosztottságot jelent a mai világban.
2015. nov. 29. 14:45
 15/26 anonim ***** válasza:
91%
Na, akkor figyelj. Értelmes pár apasági nyilatkozatot még a szülés előtt elintezi. Ha te ezt nem akarod, akkor nyilván kozolnod kell az anyával. Halkan megjegyzem, hogy ha Pl velem csinálnak ezt, gond nélkül beleegyeznek és az eredmény után azonnal elinditanam a gyermekelhelyezesi pert és kiharcolnam, hogy a gyerekhez semmi közöd ne lehessen, de tartasdijat jó sokat fizess.
2015. nov. 29. 14:50
 16/26 A kérdező kommentje:

"Értelmes pár apasági nyilatkozatot még a szülés előtt elintezi."

Ez nem igaz. Értelmes pár nem is gondol arra, hogy ilyeneket elintézzen. Mert úgy van vele, hogy fölösleges. Ha pedig a nő nagyon követelőzik, akkor ott gáz van. Ezt minden férfi tudja.

"Ha te ezt nem akarod, akkor nyilván kozolnod kell az anyával."

Előszöris játszanám az értetlent, és gyanakodnék. Alapvetően a halasztás tevékenysége, miközben a gyanútlant játszom. Ha még emellett is nagyon erőlködik, kérném a szülés előtt DNS-tesztet, és csak az eredmény függvényében írnám alá az apasági nyilatkozatot

"elinditanam a gyermekelhelyezesi pert és kiharcolnam, hogy a gyerekhez semmi közöd ne lehessen, de tartasdijat jó sokat fizess."

Erre mondják, hogy bunkó femináci. :D

2015. nov. 29. 14:58
 17/26 anonim ***** válasza:
63%

Nem szoktam ilyet írni, de szerintem te ilyen felfogással inkább ne vállalj gyereket. Jobb lesz a gyereknek, jobb lesz annak a szerencsétlen nőnek, aki gyereket szülne neked, és végső soron jobb lesz az egész világnak.

Egyébként én is azt csinálnám, mint az előző válaszoló, ha a férjem ilyen marhasággal állna elő, hogy valamelyik gyerek nem az övé. Mondjuk a kapcsolattartást nem akadályoznám, és a tartásdíjat sem emeltetném az egekbe, de miután a DNS teszt bebizonyítaná, hogy az összes gyerek az övé, azzal a lendülettel adnám be a válópert. Nem lennék hajlandó olyan emberrel együtt élni, aki nem bízik bennem - és ezáltal önmagában sem bízik -, de szerencsére a férjemnek nem olyan alacsony az önbecsülése, hogy azt gondolja, fűvel-fával megcsalom.

Amúgy vicces lenne, ha a majdani gyereked anyja meg minden kisgyerekhez odamenne, akivel csak találkoztok, és DNS mintát venne tőle, mert hogy potenciálisan bármelyiknek lehetsz az apja, elvégre a felszerelésed megvan hozzá. Szép is a bizalom. :D

2015. nov. 29. 15:28
 18/26 A kérdező kommentje:

Csak az első két mondatot olvastam el, de ez alapján túl félkegyelműnek bizonyultál, hogy egyáltalán komolyan vegyelek.

Tudod, a férfiak már sokkal okosabbak, mint 10 éve, mert hiszünk el mindent a nőinknek, és felkészülünk a magadfajta feminácik okozta problémákra.

2015. nov. 29. 15:36
 19/26 anonim ***** válasza:
64%
Kedves kerdező kérlek írj le egy konkrét jogot amitől megfosztva érzed magad, aztán lehet érdemben beszélgetni, mert ez ìgy eddig csak egy kisfiú tudatlan fröcsögése.
2015. nov. 29. 15:42
 20/26 anonim ***** válasza:
65%

"Ez nem igaz. Értelmes pár nem is gondol arra, hogy ilyeneket elintézzen. Mert úgy van vele, hogy fölösleges. Ha pedig a nő nagyon követelőzik, akkor ott gáz van. Ezt minden férfi tudja."

Értelmes férfi olyannal vállal gyereket, akiben 100 %-ig megbízik.

Értelmes nő szintén nem áll össze olyannal, akiben ez akár gondolati szinten is felmerül.

-

Éppen ezért egy értelmes nőből és férfiból álló pár, ha nem házasok, mindenképpen elintézik az apasági nyilatkozatot a szülés előtt, mivel nem olyan hülyék, hogy feleslegesen megnehezítsék a saját dolgukat.

Ugyanis amennyiben nincs apasági nyilatkozat, eleve csak a nő nevét viselheti a gyermek, akkor is ha hagyomány szerint az apáét adnák (és akkor is ha kötőjelesen szeretnék).

Valamint az apa sora is üresen marad az anyakönyvi kivonaton.

Mire elintézik utólag az apaságit, már mindent: TAJ-t, lakcímkártyát, adókártyát...stb. rossz névvel kiállítanak, kipostáznak, intézhetik ezeket is újra (sok idő, és sok pénz a semmiért, ahelyett hogy arra fordítanák az idejüket és energiájukat hogy összeszokjanak családként).

Az összes családtámogatási juttatás csakis a papírok megléte esetén vehető igénybe, így azt is buknák, hónapokkal később kaphatnák.

----

Egy épelméjű nő vagy férfi sem fog veled egyetérteni, mert minden normális ember tudja, hogy ilyen fokú bizalmatlanság alapjaiban ássa alá a kapcsolatot és egy ilyen kapcsolatba, ahol ez megeshet, TILOS gyereket vállalni mindenki érdekében.

2015. nov. 29. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!