Az AppleCare Protection Plan az jogilag egy jótállás?
Igen.
Alapból van a garancia ami áll a jótállásból és a szavatosságból.
Viszont a jótállás csak 1 év alapesetben az applenél ezt tudod kiterjeszteni.
Egyébként maga a jótállás egy szolgáltatás amit kötelezően vállalni kell a kereskedőnek tartós fogyasztási cikkekhez.
A PP-nél meg a vásárláskor létrejön egy szerződés közted és az Apple között ami tartalmazza, hogy a jótállás meghosszabodik X idővel.
Az apple honlapján napra pontosan le lehet követni, hogy melyik termékhez milyen szolgáltatás van. Csak meg kell adni az IMEI vagy a modell számot.
Az 1 eves gari meghibasodast javit/cserel.
Az AppleCare Protection nemcsak meghibasodas eseten javit/cserel, hanem tores/egyeb kar eseten is. Ha beleejtem a wcbe, ha ralepek, ha felgyujtom, az Applecare javit vagy ad egy masikat.
Ha nincs AppleCare csak a gyari 1 eves gari es a kutyad megragja a telot, vehetsz egy ujat, vagy fizethetsz a javitasert.
Nagyon rosszul tudod. Az AppleCare Protection Plan még akkor sem cserél, ha normál használat mellett elreped a töltő zsinórja és életveszélyessé válik. Ráadásul olyan mondatok vannak benne, hogy:
A csomag lefedettsége nem terjed ki: a termék normál elhasználódásának vagy kopásának következtében keletkezett meghibásodásra.
Az én kérdésem azonban alavetően arra vonatkozik, hogy van a kötelező 1 éves jótállás, van a 2 éves szavatosság és a 3 éves ProtectionPlan, ami azonban kiterjeszett garancia is egyben. Tehát vannak extra szolgáltatások is, de ugynakkor a garancia ideje is ki van terjesztve. A kérdésem az, hogy a kiterjesztett garanciára ugyanazok a feltételek vonatkoznak jogilag, vagy az egy másfajta garancia definíció, azaz jogilag más? Vagyis a kötelező és a 3 éves kiterjesztett között csak az idő a különbség, vagy más a jelentése is? például a bizonyítási kötelezettség, stb.
Nagyon rosszul tudod. - nem feltetlen...kulfoldon elek, gondoltam az AppleCare mindenhol egyforma, de ezek szerint nem...
A kérdésem az, - AppleCare-t megkerdezted mar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!