Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az AppleCare Protection Plan...

Az AppleCare Protection Plan az jogilag egy jótállás?

Figyelt kérdés

2015. nov. 25. 20:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Csak simán egy szolgáltatás, nem?
2015. nov. 25. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen.

Alapból van a garancia ami áll a jótállásból és a szavatosságból.

Viszont a jótállás csak 1 év alapesetben az applenél ezt tudod kiterjeszteni.

2015. nov. 25. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Illetve még szolgáltatás csomag is.
2015. nov. 25. 20:49
 4/10 A kérdező kommentje:
És mi dönti el azt hogy valami meghosszabított jótállás-e jogilag, vagy csak plusz szolgáltatás?
2015. nov. 26. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Félre érted. Itt a szolgáltatás a telefonos ügyfélszolgálat vagy a helyszíni szerviz. Ez a szolgáltatás része amit pluszba adnak.
2015. nov. 26. 18:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyébként maga a jótállás egy szolgáltatás amit kötelezően vállalni kell a kereskedőnek tartós fogyasztási cikkekhez.

A PP-nél meg a vásárláskor létrejön egy szerződés közted és az Apple között ami tartalmazza, hogy a jótállás meghosszabodik X idővel.

Az apple honlapján napra pontosan le lehet követni, hogy melyik termékhez milyen szolgáltatás van. Csak meg kell adni az IMEI vagy a modell számot.

2015. nov. 26. 18:50
 7/10 A kérdező kommentje:
engem nem a talafonos szolgáltatás része érdekel, hanem a jótállás része, ami ahyog mondtátok meghosszabodix esetemben +2 évvel. Csakhogy engem az érdekel, hogy a magyar törvények szerint kötelező 1 éves jótállás minden más feltétele is érvényes a +2 évre? Tehát például a bizonyítás NEM a vevőt terheli, ahogyan az az első évben a törvény szerint van?
2015. nov. 26. 20:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Az 1 eves gari meghibasodast javit/cserel.

Az AppleCare Protection nemcsak meghibasodas eseten javit/cserel, hanem tores/egyeb kar eseten is. Ha beleejtem a wcbe, ha ralepek, ha felgyujtom, az Applecare javit vagy ad egy masikat.

Ha nincs AppleCare csak a gyari 1 eves gari es a kutyad megragja a telot, vehetsz egy ujat, vagy fizethetsz a javitasert.

2015. nov. 30. 23:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon rosszul tudod. Az AppleCare Protection Plan még akkor sem cserél, ha normál használat mellett elreped a töltő zsinórja és életveszélyessé válik. Ráadásul olyan mondatok vannak benne, hogy:

A csomag lefedettsége nem terjed ki: a termék normál elhasználódásának vagy kopásának következtében keletkezett meghibásodásra.

Az én kérdésem azonban alavetően arra vonatkozik, hogy van a kötelező 1 éves jótállás, van a 2 éves szavatosság és a 3 éves ProtectionPlan, ami azonban kiterjeszett garancia is egyben. Tehát vannak extra szolgáltatások is, de ugynakkor a garancia ideje is ki van terjesztve. A kérdésem az, hogy a kiterjesztett garanciára ugyanazok a feltételek vonatkoznak jogilag, vagy az egy másfajta garancia definíció, azaz jogilag más? Vagyis a kötelező és a 3 éves kiterjesztett között csak az idő a különbség, vagy más a jelentése is? például a bizonyítási kötelezettség, stb.

2015. dec. 1. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyon rosszul tudod. - nem feltetlen...kulfoldon elek, gondoltam az AppleCare mindenhol egyforma, de ezek szerint nem...

A kérdésem az, - AppleCare-t megkerdezted mar?

2015. dec. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!