Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért ítélték el (7 évre! )...

Miért ítélték el (7 évre! ) azt az embert aki csak a saját tulajdonát akarta megvédeni?

Figyelt kérdés
Arról beszélek aki fagyállót öntött abba a borba amiből tolvajok előszeretettel loptak. Erre ő a bűnös... Miért van ebben az országban a bűnözőknek több joguk mint azoknak akikkel szembent bűnt követnek el. Eddig tudtam hogyha magadat véded meg amúgy is te leszel a bűnös, de hogy mostmár a tulajdonodat se védheted meg...

2015. nov. 12. 06:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
32%

Meg azokat is, akiket a "kártevö" megkínál,vagy kiknek eladja (mérgezett) bort és semmi közük a lopáshoz?!?!?!?

Adott esetben akár 8-10 ártatlan ember is belehalhatott volna és csak szerencse, hogy a többiek csak kórházba kerültek!

2015. nov. 12. 08:11
 12/27 anonim ***** válasza:
55%

Vácszentlászló nem egy irdatlan nagy település. Ekkora faluban azért pontosan tudni szokták, ki miféle ember, és honnan lehet nála bor. Szerencse, hogy a tolvajon kívül mások nem haltak meg, de ő sem halt volna meg, ha nem használ dizájner drogot mellé.

Nem értem, a hordó kipucolása és a flakon eldobása miért számít bűnjel eltüntetésének. A hordót nyilván használni akarta később is, nem eldobni emiatt, az üres flakont meg én se szoktam évekig őrizgetni, ráadásul nem is akarhatta valami nagyon eltüntetni, hiszen most is ott van a bírónő asztalán a képen.

A "nem szólt a rendőrségnek" érdekes téma, én eddig úgy hallottam, szólt. Ellenben olyat is el tudok képzelni, hogy maguk a rendőrök beszélnek le vkit a feljelentésről ("úgyse találjuk meg, csak a papírmunka lesz vele"), olyat is, hogy nem látta értelmét, mert a faluban eddig mindenkit leszartak (ehhez kellene tudni a helyi rendőrség statisztikáját, mennyire sikeresek), meg olyat is, hogy ha feljelentést teszel, akkor tudod, hogy az elkövetőnek tíz börtönviselt rokona él a településen és mind tudni fogja, hogy te voltál...

A "halált érdemel-e két liter borért" elég demagóg, így feltéve a kérdést nyilván nem, de egyrészt nem pár liter bor egyszeri ellopásáról volt szó, hanem 1) nagyobb mennyiségű bor lopásáról, ki tudja, milyen hosszú időszakon át, 2) ami feltehetőleg az ingatlan ajtajának, ablakának vagy zárjának anyagi kárt okozó rongálásával jár, 3) minden alkalommal magánlaksértéssel jár, elvégre engedély nélkül lépett a gazda kertjébe, 4) a gazdát jelentős pszichológiai megterhelés éri miatta, elvégre nem kellemes azzal a tudattal élni, hogy akkor fosztanak ki mások, amikor a kedvük tartja. A gyilkolást ezzel együtt sem helyeslem, de szerintem nem lehet ráhúzni az ürgére, hogy tényleg ölni akart (a bírónő nagyon hangoztatja, hogy ez már halálos adag, de mintha nem tűnt volna fel neki, hogy a mérgezettek nagy része túlélte, és az egyetlen halott azért halt meg, mert drogot is fogyasztott rá).

Szóval én remélem, hogy másodfokon felfüggesztettet kap, a rendőrök meg észbe kapnak és nem engednek tolvajokat grasszálni arrafelé. Sok szerencsét Pál gazdának, és legközelebb tüntesse fel jól láthatóan, ha valamibe fagyállót önt...

2015. nov. 12. 09:08
 13/27 anonim ***** válasza:
54%

12

Egy kertészmérnök halálos adag vegyszert kever a borba. "Nem akart ölni".

2015. nov. 12. 09:44
 14/27 kovpet ***** válasza:
65%

A 7 év szerintem is sok, de nem ezt mondanám, ha akkortájt bementem volna a helyi étterembe kajálni pár haverral és az ebédhez megittunk volna egy kis bort abból a "felturbózottból" és azóta járkálnánk egymás temetésére.

Normális ember nem mérgez meg dolgokat, mert a méreg nem válogat. Leste volna ki és verte volna meg vagy fogta volna le, hogy elvigyék a zsaruk. Szerelt volna fel rácsot vagy kamerát. Tartott volna kutyát. Legvégső esetben tett volna bele hashajtót. De ez így elfogadhatatlan.

2015. nov. 12. 10:19
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Bármit önthetett volna abba a nyomorult borba, amitől a tetvedéknek olyan napjai lesznek, meg gyötrelmei hogy sose jön vissza oda. De megölni minek kellett? Még ha permanens károsodást okoz, az se derült volna ki, de a halál picit durva. Borért.
2015. nov. 12. 12:11
 16/27 anonim ***** válasza:
32%
nem csak pár liter borról van szó, hanem a privát szférája folyamatos megsértéséről, arról, hogy tűrnie kell, hogy semmibe veszik, elvégre tőle bármikor bármit el lehet vinni, a tisztességes ember csak erre jó ebben az országban.
2015. nov. 13. 19:07
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

És erre szerinted az a megoldás, hogy megöli az illetöt meg vele együtt még több mást is, aki véletlen iszik a borból?

Egyrészt nem ártana felfogni, hogy az, amit a tolvaj tett, nem áll arányban azzal, hogy megmérgezik, és belehal.

De ennél még sokkal nagyobb bün a "védekezö" részéröl, hogy veszélyezteti egy csomó másik ember - akinek semmi köze a lopáshoz - életét/egészségét is, ahogy történt is.

2015. nov. 13. 20:04
 18/27 anonim ***** válasza:
33%

Miért nem önthet fagyállót a saját borába? Ausztriában pl.: ízesítésre használják (azt hiszem).

Akkor a kocsiba se tehet benzint, mert ha kiisszák belőle, belehalnak.

2015. nov. 14. 12:03
 19/27 anonim válasza:
ti melyiket választanátok?
2015. nov. 15. 23:51
 20/27 anonim ***** válasza:
33%

"Miért nem önthet fagyállót a saját borába? Ausztriában pl.: ízesítésre használják (azt hiszem)."

Elöször is hülyeség, amit írsz, Ausztriában éppen azokat a (magyar) borokat tiltották ki, amibe régen az "élelmes" borászok fagyállót tettek, ogy édesebb ízü legyen - csak mivel mérgezö lett, ezért megbüntették ezeket és nagy botrány is lett belöle.

"Akkor a kocsiba se tehet benzint, mert ha kiisszák belőle, belehalnak."

Te tényleg ennyire hülye vagy?!?!?!?

Nem látod a különbséget?!?!?!

A bor alapvetön arra való, hogy megigyák, ellentétben a benzinnel!!!!!!!!!

Bármilyen élelmiszert mérgezö/egészségkárosító anyaggal szennyezni kimeríti az egészség veszélyeztetése fogalmát, és minden esetben fel kell tüntetni feltünö, jól látható módon, hogy fogyasztásra nem alkalmas.

2015. nov. 16. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!