Elküldtek, mert kevesebb napot akartam menni dolgozni. Érdemes munkajogászhoz menni? Bővebben lent.
Egy ügyvéddel érdemes lehet konzultálni és ez elég kacifántos ügy ahhoz, hogy nem is akármilyenhez mennék, hanem kifejezetten munkajogoshoz.
Amire én jutottam, az annyi, hogy a Munka Törvénykönyve 27. § (2) szerint "a színlelt megállapodás semmis, ha pedig más megállapodást leplez, azt a leplezett megállapodás alapján kell megítélni." Eszerint szerintem itt egy 6 órás munkaszerződés volt érvényben a felek között, függetlenül az ettől eltérő papíroktól.
Majd a munkáltató felmondott, amihez joga van, azonban a tv. 66. § (1) szerint "a munkáltató felmondását köteles megindokolni" illetve a (2) szerint "a felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet". Itt -szerintem- az, hogy a munkavállaló nem tudja az elvárt időt a munkahelyén tölteni lehet felmondási ok.
De ez csak a munkajogi része, az, hogy ki ki után mit fizetett vagy nem fizetett meg az állam felé az egy másik érdekes kérdés.
Per gyanus.
Tudod mikért?
"Még mindig 6 órára írtam ekkor is a jelenlétit,ha ez számít,mert köteleztek rá"
"őt be sem jelentik"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!