Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetnem kell tovább az...

Fizetnem kell tovább az örökölt adósságot?

Figyelt kérdés
öröklök egy autót, és mellé 700eft adósságot. Az autó kb 100eft ér. Ilyenkor is fizetnem kell a tartozást? a bankok elviszik a kocsit? Vagy eltörlik az adósságot? Mire számíthatok?

2015. nov. 1. 21:38
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
ebből a paragrafusból csak az olvasható ki hogy milyen forrásból felelsz...aztán van egy másik ami a visszautasítás lehetőségét teremti meg
2015. nov. 4. 22:13
 22/23 anonim ***** válasza:
Eleve, ha fedezetként használod a házat, felbecsülik és az alapján kapod meg rá a hitelt. Olyan nincs, hogy bemész a bankba, "van egy házam, adjatok pénzt".
2015. nov. 5. 10:35
 23/23 anonim ***** válasza:

tudom mert vásároltam már.

de vissza az örökléshez:én az örökléses résznél arra gondoltam, hogy oké elfogadod az örökséget de becslés csak a hagyatéki tárgyalás miatt van és amiatt hogy mennyit kell a közjegyzőnek perkálni.Itt megjegyzem ennél a becslésnél és a banki becslés közt másfél millás eltérés volt az én esetemben( örököltem is meg vásároltam is egyszerre mert a másik örököst ki kellett vásárolnom). ...de nincs ez a "mennyit vonjunk le az edósságból" dolog. egyszerűen nem tiszta hogy ez technikailag hogy működne. az oké hoyg bocsi bank VALSZEG most buktál a dolgon mert meghalt az ipse örökös nélkül, de ez hogy figyú bank akkor x összegű követelést sztornózni mert úgy gondoljuk hogy ez ennyit ér amaz meg amannyit cső...a bank azt mondja nem von le semennyit mert szerint ér annyit a ház kéri szépen visszacsepegtetni a hitelt.

Nos:

1. megkapod a házat és az adósságot(eddig ok)

2. nem követelhetnek tőled többet max a házat(eddig is ugyanazt mondjuk)

3. ha fizetőképtelen vagy, árverésre bocsátják . megint ott vagyunk ahol a part szakad. vakszeg nem megy el annyiért amennyiért kéne(ez valószínő valóban)

ergó nem tudják behajtani csak a lakásból. Ekkor a következő forgatókönyv vagy beéri kevesebbel a bank vagy próbálkozik, próbálkozik csakazért is elsózni....de ilyen hogy automatikus levonás nincs mert nincs fix kőbe vésett értéke a háznak, elvégre mégsem bankbetétről van szó.......maga a kérdés eldöntése is nehéz hogy "én a gyakorlatban ilyenkor tényleg mínúszban lennék?"

2015. nov. 5. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!