Fizetnem kell tovább az örökölt adósságot?
tudom mert vásároltam már.
de vissza az örökléshez:én az örökléses résznél arra gondoltam, hogy oké elfogadod az örökséget de becslés csak a hagyatéki tárgyalás miatt van és amiatt hogy mennyit kell a közjegyzőnek perkálni.Itt megjegyzem ennél a becslésnél és a banki becslés közt másfél millás eltérés volt az én esetemben( örököltem is meg vásároltam is egyszerre mert a másik örököst ki kellett vásárolnom). ...de nincs ez a "mennyit vonjunk le az edósságból" dolog. egyszerűen nem tiszta hogy ez technikailag hogy működne. az oké hoyg bocsi bank VALSZEG most buktál a dolgon mert meghalt az ipse örökös nélkül, de ez hogy figyú bank akkor x összegű követelést sztornózni mert úgy gondoljuk hogy ez ennyit ér amaz meg amannyit cső...a bank azt mondja nem von le semennyit mert szerint ér annyit a ház kéri szépen visszacsepegtetni a hitelt.
Nos:
1. megkapod a házat és az adósságot(eddig ok)
2. nem követelhetnek tőled többet max a házat(eddig is ugyanazt mondjuk)
3. ha fizetőképtelen vagy, árverésre bocsátják . megint ott vagyunk ahol a part szakad. vakszeg nem megy el annyiért amennyiért kéne(ez valószínő valóban)
ergó nem tudják behajtani csak a lakásból. Ekkor a következő forgatókönyv vagy beéri kevesebbel a bank vagy próbálkozik, próbálkozik csakazért is elsózni....de ilyen hogy automatikus levonás nincs mert nincs fix kőbe vésett értéke a háznak, elvégre mégsem bankbetétről van szó.......maga a kérdés eldöntése is nehéz hogy "én a gyakorlatban ilyenkor tényleg mínúszban lennék?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!