Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt tényleg megteheti?

Ezt tényleg megteheti?

Figyelt kérdés
A szüleim külön élnek egy ideje. Én albérletben lakom, de most haza kéne mennem. Az anyukám kitalálta, hogy nem enged be minket a házba. Apa és anya nevén van a ház. Oda van bejelentve a lakcímünk,van joga ezt megtenni?

2015. nov. 1. 14:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
"18as amíg nincs kijelentve addig ott lakik ;)" hát jogilag nem
2015. nov. 1. 15:51
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen megteheti. Ha betöltötted a 18at úgy kivághat, hogy a lábad sem éri a földet.
2015. nov. 1. 16:04
 23/30 anonim ***** válasza:

"én 34 éves diplomás nő vagyok"

És ez kit érdekel?

2015. nov. 1. 22:54
 24/30 anonim ***** válasza:

Jó, ha már itt tartunk, hogy ki kicsoda: én épp tanulok rendőrnek.

De nézzük a dolgot az én szemszögemből: a kérdező felhívja a rendőrséget, hogy ez történt, szólnak nekem, és kimegyek a helyszínre. Elkérem az iratait, köztük a lakcímkártyát, amin az a lakcím van, és rádión ezt a központban is megerősítík. Innentől én magasról teszek arra a törvény akármire amit valaki itt bemásolt, és megteszem a szükséges lépéseket.

Nagyon halkan megjegyzem, hogy egy kiérkező járőrnek nemis feltétlen kell tudnia az ilyen törvényről, mivel csak a btk.-t kell kívűlről fújnunk.

Konklúzió: nyugodtan hívj rendőrt :)

2015. nov. 1. 23:21
 25/30 anonim ***** válasza:
21es hát pont hogy jogilag de ;)
2015. nov. 2. 10:25
 26/30 anonim ***** válasza:

Elegant Man!

Tudom, hogy nem szabad kérdést a válaszokban feltenni. Bocsi! De érdekelne egy ilyen helyzet megoldása.

Ingatlan vásárlás után az eladók egyik tagja nem jelentkezett ki (válás után értékesítették, volt nem kevés probléma) ilyenkor mit lehet tenni. Nem jött vissza az illető (de jöhetett volna) a hulladékszállítás átírásánál derült ki.

Köszi a választ.

2015. nov. 2. 10:35
 27/30 anonim ***** válasza:

Ez nem pont az én hatásköröm, de elvileg ha igazolod, hogy megvetted, Tiéd a ház, akkor a régi tulajdonost simán ki tudod jelenteni.

Na mondjuk ehhez ne hívj rendőrt :)

2015. nov. 2. 18:09
 28/30 anonim ***** válasza:
Köszi!
2015. nov. 2. 18:11
 29/30 anonim ***** válasza:
48%

221es hát pont hogy jogilag de ;)"

a jogszabály mely részét nem sikerült megérteni ?

" ÉRVÉNYTELEN a bejelentett lakcímadat, ha a polgárnak a lakás használatára vonatkozó joga megállapodás alapján már nem áll fenn," NEM ÁLL FENN, MIVEL A TULAJDONOS VISSZAVONTA

2015. nov. 2. 19:22
 30/30 anonim ***** válasza:
Igen és ezt bizonyítsd már be te észlény :D Ha visszavonta ki kellett jelentse vagy papír kell róla hogy nem lakik ott . Amíg csak szóban van minden addig szart se ér fogd már fel a lakcím kártya a mérvadó nem a szutyok rendeletek...látszik szart se értesz a joghoz te google huszár az önkormányzat csak tudja már ...én holnap megyek bíróságra, mert odaadtam neked 2 milliót amiről van bizonylatom hogy felvettem a banktól...na de hogy bizonyítom hogy nálad van? :D ülj vissza az iskolapadba....
2015. nov. 3. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!