Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt tényleg megteheti?

Ezt tényleg megteheti?

Figyelt kérdés
A szüleim külön élnek egy ideje. Én albérletben lakom, de most haza kéne mennem. Az anyukám kitalálta, hogy nem enged be minket a házba. Apa és anya nevén van a ház. Oda van bejelentve a lakcímünk,van joga ezt megtenni?

2015. nov. 1. 14:15
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
18L
2015. nov. 1. 14:19
 2/30 anonim ***** válasza:
58%

ha nincs senkinek haszonélvezete a házon, akkor

téged nem kell beengednie

apádat igen

ha apád beenged, akkor nem tehet semmit

2015. nov. 1. 14:21
 3/30 anonim ***** válasza:
36%

Nincs :)

Nyugodtan hívhatsz rendőrt, amennyiben a lakcímkártyádon az a cím szerepel :)

2015. nov. 1. 14:21
 4/30 anonim ***** válasza:
20%
Amíg az állandó lakcímed odaszól kötelessége beengedni ,mert rendőr hívható rá.
2015. nov. 1. 14:51
 5/30 anonim ***** válasza:
83%
2-esnek van igaza, te már nagykorú vagy, téged nem kell beengednie, ha apád és anyád a tulajdonosok, akkor oda ők azt engednek be akit akarnak, ha közöttük nincs megegyezés abban, hogy téged beengednek-e akkor igazából nem tudom mi a helyzet, de azért egy ilyen ügyet nem szokás bíróságra vinni. Egyébként anyád ennyire utál, vagy nem normális, mi történt vele? egyébként ha nem normális pl. az is árnyalja a képet, mert lehet, hogy gyámság alá lehet helyeztetni.
2015. nov. 1. 14:52
 6/30 anonim ***** válasza:
19%
Hülyeség, hogy ha elm,últál 18 éves, nem kell beengednie. Figyelj, itt nagyon sok éretlen kölyök írogat efféle baromságokat, ne foglalkozz velük. Természetesen be kell engednie, ha oda vagy bejelentve állandóra.
2015. nov. 1. 15:04
 7/30 anonim ***** válasza:
71%

én 34 éves diplomás nő vagyok, igaz nem jogász, de egy állandó lakcím nem sokat jelent, ha anyád tényleg ki akar rakni, leigazolja az okmányirodában, hogy nem vagy tulajdonos és nagykorú vagy, innentől kezdve simán kirakhat.

Pl. ha egy válást nézünk és az egyik félnek nincs tulajdonrésze a házban, de állandóra van bejelentve, akkor örökké ottmaradhat a házban, vagy mi? Ez jó nagy hülyeség lenne.

2015. nov. 1. 15:09
 8/30 anonim ***** válasza:
15%
Ne hallgass rájuk...a volt férjemet nem tudtuk kitenni a mamám tulajdonában lévő házból mert oda volt bejelentve állandóra..csak mikor kiköltözött és kényszer kijelentettük...sok itt a semmire okoskodó...
2015. nov. 1. 15:10
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

szóval még egyszer, nem köteles beengedni:

1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról

26. § (5) bek.

(5)200 A lakcímbejelentés és az értesítési cím bejelentésének ténye önmagában a lakás vagy az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg. Érvénytelen a bejelentett lakcímadat, ha a polgárnak a lakás használatára vonatkozó joga megállapodás alapján már nem áll fenn, illetve jogerős bírósági vagy hatósági határozat alapján megszűnt és a határozatot végrehajtották.

2015. nov. 1. 15:14
 10/30 anonim ***** válasza:
52%

8 Azért mert te nem tudod elintézni a dolgaidat, attól lehet más ember talpraesettebb, mint te.

Mindamellett szerintem anyád csak fenyegetőzik. Milyen anya az, aki kirakja az éppen csak nagykorú lányát az utcára?

2015. nov. 1. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!