Ezt tényleg megteheti?
ha nincs senkinek haszonélvezete a házon, akkor
téged nem kell beengednie
apádat igen
ha apád beenged, akkor nem tehet semmit
Nincs :)
Nyugodtan hívhatsz rendőrt, amennyiben a lakcímkártyádon az a cím szerepel :)
én 34 éves diplomás nő vagyok, igaz nem jogász, de egy állandó lakcím nem sokat jelent, ha anyád tényleg ki akar rakni, leigazolja az okmányirodában, hogy nem vagy tulajdonos és nagykorú vagy, innentől kezdve simán kirakhat.
Pl. ha egy válást nézünk és az egyik félnek nincs tulajdonrésze a házban, de állandóra van bejelentve, akkor örökké ottmaradhat a házban, vagy mi? Ez jó nagy hülyeség lenne.
szóval még egyszer, nem köteles beengedni:
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról
26. § (5) bek.
(5)200 A lakcímbejelentés és az értesítési cím bejelentésének ténye önmagában a lakás vagy az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg. Érvénytelen a bejelentett lakcímadat, ha a polgárnak a lakás használatára vonatkozó joga megállapodás alapján már nem áll fenn, illetve jogerős bírósági vagy hatósági határozat alapján megszűnt és a határozatot végrehajtották.
8 Azért mert te nem tudod elintézni a dolgaidat, attól lehet más ember talpraesettebb, mint te.
Mindamellett szerintem anyád csak fenyegetőzik. Milyen anya az, aki kirakja az éppen csak nagykorú lányát az utcára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!