Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkahelyemen gyakran...

Ha a munkahelyemen gyakran túlóráztatnak, de nem fizetnek ezért, hanem úgymond "lecsúsztatom", az vajon törvénytelen?

Figyelt kérdés
A szabadságomat nem írják ki, hanem "csúsztatok", és tavaly is a szabadságom fele bentmaradt és januárban és márciusban kaptam meg. Ha kiírnának szabit, akkor többlet órám lenne a havi kötelezőhöz képest és fizetni kellene, ezért nem írják ki a szabit. Ez törvényes?
2015. okt. 21. 10:24
 1/8 A kérdező kommentje:
Eü dolgozó vagyok, közalkalmazott.
2015. okt. 21. 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:
4%
Te törvényességről kérdezel, mikor a legfőbb törvényszegő a törvényalkotója? Ilyen körülmények között mindenki a saját előnyét tartja törvénynek, az írott betű nem számít, mert kidumálják. Itt nem a törvényességről szól az élet, hanem az erőről. Aki erősebb az nyer. Az emberek többsége - meglehet a problémát fel nem ismerve, de ez nem számít - ezt akarta, ilyen kormányt választott. Akkor igya meg a levét is. Vagy csapja el az igazságtalanság okozóit.
2015. okt. 21. 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen, törvénytelen, de ha kinyitod a szád, téged tesznek lapátra.

Jó reggelt Magyarország...

2015. okt. 21. 10:40
 4/8 anonim ***** válasza:
A lecsusztatas nem torvenytelen, a szabi dolgot meg nem ertem.
2015. okt. 21. 11:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Amikor nyáron a kért két hét szabira mentem, nem volt szabi kiírva, hanem az előző hónapok összegyűlt túlóráit kaptam meg egyben, két hétben. A szabi meg bentmaradt. A túlórákat folyamatosan görgetjük hónapról hónapra gyűlnek.
2015. okt. 21. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

Félre kellene már tenni ezt a, "törvényes" retekséget!

A kizsákmányolók találják ki a "jogot", ami inkább kiváltság bizonyos körök részére, mint jog!! Ne engedd, hogy hülyének nézzenek!!! Engem is akartak hétvégén dolgoztatni, de határozottan elutasítottam! Ez az 5. munkanapon történt. Azóta nem próbálkoznak... :)

Ne engedjetek a kizsákmányoló szemeteknek!!!!!!! Pusztuljanak a RETKEK!!!!!!!

2015. okt. 21. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem akarok hazudni, hogy a törvény szerint a munkáltató az éves szabadságból hány napot KÖTELES kiadni abban az időpontban, amikor a dolgozó azt kéri, a többi napokat viszont akkor adja ki TÖRVÉNY SZERINT, amikor az a munkáltató szerint megfelelő időpont. Akadályoztatás esetén a következő év jan-márc. hónapokban viszont az átvitt szabadságot köteles kiadni!!!

Tehát ez szabályos, már több ezer év óta ez van, nem csak a ti munkahelyeteken, máshol is!

Itt max. annyit tudsz tenni, hogy megdumálod a főnökkel, hogy ha tavaly a te szabid "ragadt be", az idén maradjon bent másé, és vegye ki más télen, ne te légy minden évben az áldozat... talán szép szóval, és korrekt érvekkel többre mégy nála, mint asztal-csapkodással!!!

2015. okt. 21. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért nem tanulsz inkább és keresel normális munkahelyet?
2015. okt. 21. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!