Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi baleset, ha szokáso...

Munkahelyi baleset, ha szokásos utamon hazafelé baleset ér?

Figyelt kérdés

A munkavédelmi tájékosztatón, azt monta az öltönyös, hogy az a munkahelyi baleset, amikor szokásos útvonaladon hazafelé vagy a melóba menet baleset ér. Belédkötnek, megvernek vagy jármű sérülést csinál rajtad. Ezt beszélték

Namostan ma hazafelé, betértem szokás szerint a kocsmába. Nekem oda vezet az utam, minden nap. Kell az erősítő az élethez a közmunkát meg az asszonyt másképp nem lehet elviselni. Szóval történt egy kis baleset hazafelé. A kocsmában összekülönböztem Bélával, aki kifelé menet megütött engemet. Elestem és bevertem a fejemet. Ez munkahelyi baleset ?

2015. okt. 13. 17:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"szokásos útvonaladon hazafelé vagy a melóba menet baleset ér"

Nein! Das ist Lófaß!

Azzal, hogy betértél egy kisüstire a talponállóba, megszakítottad a hazafelé utadat.

2015. okt. 13. 21:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem. Mivel útban volt a kocsma, ezt mondom.
2015. okt. 13. 21:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem.

Úti üzemi balesetnek nem minősülhet, mert hiába a legrövidebb útvonalon közlekedsz, indokolatlan megszakításnak számít a kocsma. Indokolt megszakítás pl: gyerekért beugrani az oviba, reggeli kaját megenni. Ezt komolyan nézik.

2015. okt. 14. 17:29
 14/16 anonim ***** válasza:
*reggeli kaját megvenni, bocsánat, nem mindegy
2015. okt. 14. 17:30
 15/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
A verekedés (testi sértés) amúgy sem baleset (viszont kártérítésért beperelheted a Bélát, ha megver). És valószinűleg az alkoholos befolyásoltságba is belekötnének.
2015. okt. 14. 18:02
 16/16 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem üzemi balesetről van szó, hisz az a munkahelyen történik, hanem a munkahelyi balesetről van szó"

Örülök, hogy jól szórakozol, de lepontozás helyett olvass utána annak, amiről írsz. A munkába menet vagy onnan a munkavállaló lakására (szállására) menet közben elszenvedett baleset üzemi baleset. Munkabalesetnek csak akkor számít a munkahelyre utazás, ha az munkáltató saját vagy bérelt járművével történik.

2015. okt. 14. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!