Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartást, hogy lehet be...

Gyerektartást, hogy lehet be hajtani ha az apa nem dolgozik?

Figyelt kérdés
2015. okt. 7. 00:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
7-es vagyok. Tartásdíj peren vagyok túl, pár hónapja másodfokon ítélték meg, másfél év pereskedés után. Most pedig éppen aktuálisan apuka ugyan fizeti a tartásdíjat de az elmaradásaira járó törlesztést nem ezért közvetlen tiltást kértem a fizetéséből (annyival könnyebb nekem, hogy van bejelentett állása) De az ügyvédem mindig mondja, hogy legvégső esetben lecsukatjuk és nem viccel.
2015. okt. 7. 13:53
 12/19 anonim ***** válasza:
38%

Ha börtönbe záratod a gyerek apját, és tényleg be is megy, akkor ennyit mondasz, hogy "na bakker, tényleg nem fizet" és elégedett vagy, hogy 1-el többen vannak börtönben, érdekes hozzáállás.

Ne menjünk bele a kötelezettségek és egyéb erkölcsi kérdésekbe, csak pusztán a ténynél maradva, kinek jobb, ha az apa börtönbe kerül?

2015. okt. 7. 13:55
 13/19 anonim ***** válasza:
54%

11: Nálunk nem volt állása (feketén dolgozott). Nem is volt semmi a nevén. Börtönbe nem került. Bepereltem én is, a másik volt felesége is. De semmi nem lett belőle.

A bírónő még őt sajnálta, hogy jaj szegény ember, nincs munkája és mi még ilyenekkel merjük őt zaklatni.

2015. okt. 7. 13:58
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
Mindenkinek, utolsó, mert amint kikerul, mindent meg fog tenni, hogy ne kerüljön vissza, ergo Igen nagy esély van rá, hogy fizetni fog.
2015. okt. 7. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
49%
Ahogy már előttem is írták a börtön szele fizetésre késztet sokakat, a gyermekem Apja odáig el sem jutna. Presztízs állása van és rendkívül jómódú csak szívózik a személyes nézeteltéréseink miatt. De amúgy a kérdésedre válaszolva ha nem fizet akkor tőlem lehet börtönben is hiszen haszontalan. Jelenleg is csak gyt fizetésére alkalmas, mert a gyermekkel nem tart kapcsolatot.
2015. okt. 7. 14:00
 16/19 anonim ***** válasza:
13%
Szánaslmas az ilyen. Milyen anya az ilyen?!
2015. okt. 7. 17:05
 17/19 anonim ***** válasza:
93%
13: rossz helyen pereltél. NAV-nak kellett volna egy névtelen telefon, hogy hol és ki dolgozik feketén. Aztán apukának mondani hha nem fizet lesz minden egyes új munkahelye esetén egy ilyen telefon.
2015. okt. 7. 18:27
 18/19 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek:)
2015. okt. 7. 19:00
 19/19 Kései Sirató ***** válasza:
5-ös válaszolót nagyon lepontozták, pedig jó és korrekt választ írt. Menj be a Járási Hivatal Gyámhivatalához a bírósági ítélettel és kérelmezd a tartásdíj állam általi megelőlegezését! Az állam sajnos nem fog nagy összeget fizetni, ilyenkor havi 8.000,- Ft összeget állapít meg függetlenül attól, hogy mekkora összegű tartásdíj került megállapításra. Az állam később ezt behjtja, adók módjára történő behajtás révén. Ezt 2 évre állapítják meg és összesen 3-szor kérelmezheted, így legfeljebb 6 évig fogod ezt kapni. Ezenkívül javaslom, hogy az önkrományzatnál igényelj rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, ha még nem tetted meg..
2015. okt. 9. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!