Hogyan, és milyen gyorsan tudom a volt féjemen behajtatni a gyerektartást, ha Hollandiában él, és dolgozik?
Február óta nem fizeti,-amit fizetett az havi 200€!volt,és jóval kevesebb mint amennyit keres!
Telefont nekem fel sem veszi,pedig megfenyegettem,hogy megyek a bíróságra.El is mentem,de itt szinte semmit sem csinálnak!:(
Gyerekeket fel sem hívja telefonon,még aszülinapjukat is keveri!
2 gyerek van,és a bírósági végzés alapján a mindenkori,és mindennemű jövedelmének,bevételének gyerekenként a 20-20%-át vagyis 40%-ot köteles fizetni!
Válásunk 2005.11.03-án mondták ki--bár ő nem is volt jelen...
Tehetek valamit???Valaki tudna nekem segíteni?
Vagy kihez forduljak?
Köszi
Először is nem ijesztgetni kell a tartásra kötelezettet, hanem felszólitani előzetesen a gyermektartásdíj teljesítésére. Amennyiben ez nem vezet eredményre és felgyülemlett már jelentős összegű hátraléka, abban az eset ben érdemes büntető feljelentést tenni, tartás elmulasztásának büntette miatt. Ezt meg lehet inditani az illetékes rendőrségen, vagy az ügyészségen is.
Ezt követően vagy a rendőrség, vagy az ügyészség fog eljárni az adóssal szemben. Tartás elmulasztása esetén - amennyiben feljelentést tesz - börtönbüntetésre is itélhetik. Éppen ezért ki szokták fizetni hasonló esetben egy összegben az összes hátralékot, mivel senki sem szeret börtönbe menni emiatt.
A feljelentéshez csatolni kell a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát, a tartást megállapító bírósági határozatot és elő kell adni, hogy milyen mértékü tartásdijjal adós.
Amennyiben Önnek pontos tudomása nincs arról, hogy mennyi a havi keresete a volt férjének, úgy majd a hatóság megkeresi a munkáltatót ennek közlése végett.
Vagy pedig kérheti azt az összeget, melyet a biróság a százalékos megállapitás (köteles megfizetni a havi jövedelme 40 %-át.........., de legalább X +X Ft-ot havonta. Ez az itéletben benne foglaltatik. Egyéb bizonyiték hiányá ban ezt az összegre kötelezi a hatóság.
Azt tudni kell, hogy a gyermektartásdijat csak 6 hónapra visszamenőleg lehet követelni.
Ennyi a fontos
Ex férjem havi keresete átlag 600.000HUF.
Mennyit ad a magyar állam visszamenőlegesen?
GONDOLOM NEM ADJA MEG A FIZIJE 40-ÁT!
Hol indítsam el,ezt az egészet?
Az első válasza is hasznos..kiderült,hogy hosszú folyamat lesz:(
Köszike:)
Nektek is sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!