Jár e nekem végkielégítés?
Figyelt kérdés
Szeptember 30-án jelenlegi munkahelyem megszűnik.Október 1-től ugyanott,más néven másik főnökkel megy tovább a munka,tehát jelenlegi főnököm ki adja bérbe a telephelyet.Én több mint 22 éve dolgozom ott,és mivel az új főnök meg tart,egyenlőre maradok. Jár e nekem a jelenlegi tulajtól ez esetben végkielégítés,vagy ha ő nem fizet,az új tulajtól mire számíthatok,ha mondjuk pár hónap múlva azt mondja nekem,hogy viszlát? Köszönöm a válaszokat.2015. szept. 24. 10:51
1/3 anonim válasza:
Munkáltatói felmondás esetén járna neked végkielégítés. Feltételezem, valahogy megszüntetitek a jelenlegi szerződést, és az új munkáltatóval új szerződés lesz. Ha közös megegyezéssel, vagy esetleg a te felmondásoddal szűnik meg a szerződés, akkor végkielégítés nem jár. Az új cégtől nem nagyon várhatsz semmit pár hónap után. Hacsak nem jogutódlással az új cég "megörököl", de ilyet nem nagyon szoktak csinálni.
2/3 anonim válasza:
Amennyiben új cég alkalmazásába kerülsz, akkor fel kell mondjanak neked, és az új céghez pedig fel kell, h vegyenek. Ebben az esetben jár végkielégítés.
ha a céget az előző főnököd eladja valakinek, akkor nem jár semmi, mert folyamatos a munkaviszonyod, csak a cég tulajdonosa változott.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. szept. 28. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!