Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni a főnököm...

Mit tudok tenni a főnököm ellen, ha kirúgott?

Figyelt kérdés

Ma elcsíptem egy beszélgetést, amikor az egyik munkatársamnak mondta, hogy ő tulajdonképpen azért üvöltözik velünk nap mint nap, mert éreztetnie kell velünk, hogy nem vagyunk barátok és hogy mi alá tartozunk, ezért tudnunk kell, hogy hol a helyünk. Ő ezt már a Honvédségben megtanulta, mert katonatiszt volt 2004-ig.

Már nem bírtam az egoista öntömjénezését, ezért odaszóltam neki, hogy nem fél-e tőle, hogy egyszer majd úgy alakuljanak a dolgok Magyarországon, hogy a burzsikák tanulják meg, hogy hol van a helyük.

Délután félrehívott és azt mondta, hogy neki nem kell ilyen alkalmazott, ezért holnap nem kell mennem. Én nem is akarok, de be tudom őt perelni vagy valami a kijelentéseiért?

2015. szept. 22. 17:22
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Már hogy jelenthetnéd? Joga van kirúgnia téged.
2015. szept. 22. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
33%

Mit tudnál? Semmit. Nyilván a felmondás jogszerű lesz, és nem arra fog hivatkozni, hogy beszóltál, hanem hogy lésztámcsökkentés, vagy munkakör megszűnés miatt a munkád feleslegessé vált....

Amúgy meg hogy tudnád beperelni? Bizonyítékod van?

2015. szept. 22. 17:27
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Természetesen be tudod. És nyugodj meg, hogy a munkaügyi bíróság neked fog igazat adni. Munkaügyi perben a történelem során nem volt még olyanra példa, hogy a munkaadó nyert volna. Épp ezért félnek ettől úgy mint a tűztől.
2015. szept. 22. 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Semmit. Bunkó voltál. És sem szeretnék ilyen emberrel együtt dolgozni :)
 5/10 anonim ***** válasza:
17%
Semmit. Magyarországon a dolgozónak csak dolgozni és kussolni van joga.
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Az azonnali hatályú felmondás miatt meg lehet szorongatni, mivel arra nem volt elég indoka.
2015. szept. 22. 17:46
 7/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
18%
Jelen esetben lerajzolhatod és összetépheted.
2015. szept. 22. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:
19%

Az összes munkahelyen, ahol a főnökök és irodisták kedvesek és türelmesek, az összes beosztott követelőzik, pofátlan, türelmetlen, mindent ő vár el, mindenért neki áll feljebb, és stb. Mindenhol.

A főnököd nagyon jó taktikát alkalmaz, hogy megmutatja, ki a nagykutya, különben senki nem tisztelné. A tisztelet alapja a félelem.

Az, hogy ezt a módszert alkalmazza és erről beszél bárkinek, az égvilágon senkinek semmilyen jogát nem sérti meg. Még csak nem is bunkóság, mert igaza van teljesen.

A bunkó és nagypofájú TE voltál, hogy rögtön odaugattál neki, megfenyegetted és még csúnya szavakkal is illetted. Megérdemelted, hogy kirúgtak, teljesen jogos volt. Nem is értem, mit képzeltél.

2015. szept. 22. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:
2015. szept. 22. 18:33
 10/10 anonim ***** válasza:

reméle, bementél dolgozni.

Felmondást CSAK ÍRÁSBAN fogadj el!

mert különben mondhatja, hogy te nem jelentél meg dolgozni, és az jó indok lesz neki, hogy kirúgjon.

2015. szept. 23. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!