Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Reintegráció 1 év alatti...

Reintegráció 1 év alatti büntetésnél valóban 3 hónap letöltést jelent?

Figyelt kérdés

Szóval van 12 hónap 2/3 kedvezmény 8 hónap így!

A reintegrációnál itt a 6 hónapot ki kell ülni, vagy 3 hónapot? Ma ezt hallottam, de nem tudom, hogy ez valóban így van-e...

2015. szept. 21. 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha még egyszer meglátom, hogy a jogifórumon megkérdezel valamit, aztán idejössz kétségbe vonni, akkor soha többet nem fogok válaszolni neked. Itt majd nagyon bölcs vélaszokat kapsz többnyire.

A törvéény szó szerint ezt mondja:

187/C. § Az elítélt nem helyezhető reintegrációs őrizetbe, ha ... az egy évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztésből legalább három, egy évet meghaladó tartamú szabadságvesztésből legalább hat hónapot nem töltött le.

A 12 hónap meghaladja az egy évet? Szerintem nem. Akkor?

2015. szept. 21. 21:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Ha a kérdés időpontját megnézzük, így látható, hogy nem vontam kétségbe! Pont, hogy tudtam, hogy Ön is itt van, és hátha előbb kapok választ a kérdésemre!

Szerintem ezzel nem tettem semmi rosszat, és tényleg nem vontam kétségbe:

Jogifórum válasza: 2015.09.21. 19:40

Kérdésem itteni kírása: 18:18

Sajnálom, ha félre értette!

2015. szept. 21. 22:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocs, igazad van. Viszont most legalább elolveshattad a torvényszöveget is. :)
2015. szept. 22. 13:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, és így amúgy világosabbá is vált a dolog számomra. Egyébként a BV kódexet mindig nézegetem, de ezen sosem akadt meg a szemem... :)
2015. szept. 22. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!