A hatóságoknak mikor szokásuk válaszolni? (budapesti nagykövetség, egyenlő bánásmód hatóság) vagy felhívjam őket, ha hétfőn írtam és semmi válasz?
mindkettő számomra fontos, gyerekkel kapcsolatos dolog
(egyik anyakönyvezési kérelem, másik, hogy megsértett egy munkáltató az anyaság miatt, ez utóbbira várták a levelem, mert először telon beszéltünk. megírtam, és semmi...)
a nagykövetség oldalán a müncheni nagykövet linkelte nekem, hogy oda írjak
megírtam és annyit nem írt volna ki, hogy válaszát elküldtük, vagy valami..
A hatóságoknál általában a maximum válasz adási idő 30 napban van meghatározva, a tapasztalatom az, hogy 2-3 hét mindig kell a válaszra.
Azt megkérdezhetem, hogy hogyan sértett meg a munkáltató anyaságod miatt? Ott dolgoztál vagy jelentkeztél állásra? Csak kíváncsiságból.
jelentkeztem állásra
és az utolsó pillanatban módosult a szervezésem és gyerekkel kellett megjelennem és kidobtak az ajtón, hogy így meg se hallgatnak, viszlát.
de a nagykövetségtől mit szeretnél?
azt ugye tudod h rájuk nem vonatkoznak ilyen értelemben a magyar jogszabályok? nagyjából az az eljárásrend, hogy a levelet ESETLEG elolvassák, aztán a 90% kuka, néha 1-1 ügyet esetleg lezárnak egy meglehetősen formális válasszal.
Viszont mint írtam, őket aztán nem köti se a 30 se a 60 napos ügyintézési határidő ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!