Internetes vásárlás?
Internetes vásárlás esetén a vevőnek 14 naptári napon belül úgynevezett "elállási joga" van.
Minden indoklás nélkül meggondolhatja magát, a terméket - saját költségen - visszaküldheti, a kereskedő pedig köteles a vételárat visszaadni.
[link] az az elállási jog?
A forgalmazónak jeleztem a "hibát", a kézhezvétel másnapján, email formájában. Ez 09.08.-án történt. Erre az emailre nem érkezett válasz. Majd a kérdés kiírásával párhuzamosan írtam még egy emailt, amely arról szól hogy amennyiben nem küldenek érdemi választ, úgy bejelentést teszek a fogyasztóvédelemnél, a 2008. évi XLVII. törvény alapján.
Az említett törvény alapján úgy gondolom törvénysértést követet el a forgalmazó. Erre visszaírtak egy olyan választ, hogy technikusuk szerint nincs vele semmi probléma...
Semmi gond, küldd vissza. Ehhez elvileg ma már biztosítaniuk kell formanyomtatványt.
Egyébként én nem emailezgetnék, hanem felhívnám őket telefonon.
Ha nem fizetik vissza a pénzed, az súlyos jogsértés.
Nem értem miről levelezgetsz velük, kell a termék, vagy nem kell?
Ha nem kell, gyakorold az elállási jogodat mielőbb, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a (átvételtől számított!) 14 naptári nap, 'oszt nézhetsz, mint a moziban.
Megjegyzem igaz, hogy a te költségeden kell visszaküldened az árut - az elállási szándéktól számított 14 napon belül (ez a feladás dátuma, nem a megérkezésé!!!) - viszont a kereskedő által visszatérítendő összegnek az eredeti szállítási költséget is tartalmaznia kell! (Csak az alapszolgáltatás összegét.)
"Elállási szándékunkat szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) vagy e-mailben jelzett egyértelmű nyilatkozatunkkal, valamint a Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján közölhetjük."
"technikusuk szerint nincs vele semmi probléma..." - az elálláshoz nem is kell, hogy probléma legyen.
Ha azonban az a helyzet, hogy a 14 nap már lejárt, marad a fogyasztóvédelem.
Először békéltető testület elé citálják a kereskedőt és téged (kötelező megjelenés!), akik megpróbálnak egy kiegyezést kicsikarni köztetek.
Ha ez nem megy, jöhet a per. Reméljük idáig azért nem juttok el, mert nem kevés időbe, energiába kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!