Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy is van ez a bizonyos 14...

Hogy is van ez a bizonyos 14 napos elállási jog internetes vásárlás esetén?

Figyelt kérdés
Ruházati cikkekkel szeretnék kereskedni, amelyek esetében ugyebár nem kizárt az elállási jog gyakorlása, viszont a kérdésem az lenne, hogy ezek szerint a vevő megveszi, majd 14 napon keresztül hordja a ruhát, és utána is visszaküldheti? Csak akkor vagyunk gondban, ha látszik rajta a használat, ugye? Ilyenkor én mint kereskedő, szabadon mérlegelhetem, hogy például mennyit juttatok vissza a termék árából vagy pedig egyáltalán nem kell figyelembe vennem az elállási jogot?
2015. máj. 9. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:
nem hordhatja 14 napon át. Megkapja, megnézi és ha nem tetszik neki akkor visszaküldi. Googleba ird be, hogy távollevők között kötött fogyasztói ügyletek, és okosodj :)
2015. máj. 9. 21:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2015. máj. 9. 22:23
 3/3 anonim ***** válasza:
A ruházati cikkeknél nem tudom, hogy van, de a műszaki cikkeknél úgy működik, hogy csak a bontatlan csomagolásban visszaküldött terméket veszik vissza 14 napon belül. Ha rendelsz mondjuk egy mobilt, kiveszed a dobozából, nem tetszik, visszarakod és visszaküldöd, akkor már nem veszik vissza, mert a dobozt lezáró matrica sérült. Ruházati cikkeknél is meg lehet ezt így oldani, gondolom, hogyha egyenként fóliába csomagolt termékről van szó, ami úgy le van zárva, hogy azt észrevétlenül ne lehessen kibontani és visszazárni.
2015. máj. 10. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!