Megbüntethetik azt az embert, aki zebrán üt el egy kutyát?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk van valakinek egy díjnyertes milliókat érő kutyája,és valaki elüti a zebrán,azt megbüntetik?2015. szept. 10. 20:55
1/10 A kérdező kommentje:
ja és nem lámpás zebrán hanem csak sima zebrán
2015. szept. 10. 20:58
2/10 anonim válasza:
Nem. Kutyát elütni nem tilos.
3/10 Andizsuzsi válasza:
Az a körülményektől függ. Ha a kutya magában csámborgott az úton (ami egy többmilliös kutyánál nem túl életszerű), akkor nem. Ha a kutya mellett/után a gazda is ott volr, és szabálytalanul keltek át az úton, akkor szintén nem. Ha szabályosan keltek át, és az autós szabálytalansága okozta, akkor igen. És nem a büntetés fájna neku, hanem a kártérítés.
4/10 anonim válasza:
Zebrák csak afrikában vannak, de azok sem kutyával járnak a tetejükön.
5/10 A kérdező kommentje:
ha mondjuk a kutya flexipórázon sétált és a gazdája még nem lépett az úttestre?
2015. szept. 10. 21:16
6/10 anonim válasza:
A flexipórázon van egy gomb, ami nem engedi tovább szaladni a szalagot, tehát a gazdi felelőtlensége hogy engedte hogy a kutya eltávolodjon tőle.
7/10 anonim válasza:
Nem, ezt sajnos sehogy sem fogod tudni úgy forgatni, hogy jól járj.
8/10 anonim válasza:
Engem egyszer egy kutya ütött el.
Mentem az úton, és a kutya nekifutott a kocsimnak menet közben. Valahogy holt térből jött, vagy én nem tudom, de már csak akkor vettem észre, amikor a kocsi mellett volt. Nem mentem át rajta, mert valahogy úgy futott neki a kocsinak, hogy lepattant és elszaladt. Nem kóbor kutya volt, mert láttam hogy ott van a gazdája. Gyorsan eltűntek, gondolom azért mert ilyen esetben még nekem állhatott volna feljebb, hogy miért rohangál a kutya az úton.
De azért remélem a kutya megmaradt végül.
9/10 anonim válasza:
8. Így mi is jártunk. Hátul jobbra ültem, egy nagytestű eb a sötétben pont mellettem ugrott neki az ajtónak, majd nyüsszögve továbbszaladt. A sofőr nem is láthatta. A kocsi mai napig horpadt ott egy részen... Én meg majdnem szívinfarktust kaptam, és napokig azon aggódtam, hogy nem-e lett baja annak a retardált kutyának, aki éjjel autókat terrorizál...
10/10 anonim válasza:
Én egy olyat láttam, hogy egy kutya a járdaszegély és egyy vol autó közé futott, felbukott, csak annyi hely volt a kerék mellett, hogy a fejét nem nyomta össze. A kutya bucskázott, felugrott, elfutott. A sarkon akkor fordult be a gazdája, aki észre sem vette, én meg majdnem meghaltam ijedtemben ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!