A haveromat valaha megbüntethetik ezért?
Sittre semmiképp sem kerülhet emiatt, az biztos. A torrentezés jelenleg törvényesség szempontjából nagyon kérdéses ügy. Amennyire tudom ebben az is közre játszik, hogy maga amit te letöltesz, nem egy adott szerveren van tárolva. A sok-sok egyszerre letöltő kliens ugyanakkor fel is tölt, ezzel biztosítva az adatáramlást. Tehát amíg torrentezel, nem csak letöltesz, de meg is osztasz másokkal.
A nagy torrentoldalakat számos alkalommal próbálták már jogi úton eltüntetni, de azok szinte mindig sikeresen megnyerték a pert/jogi eljárást.
Mindezek ellenére, bármennyire is valószínűtlen, hogy a barátodat megbüntetik, volt már rá példa, hogy egy bizonyos cég (CD Projekt, egy lengyel cég a 'Witcher' játékok mögött) vérszemet kapott azt látván, hogy mennyien töltik le a játékát, és pár száz eljárást indított a magánszemélyek ellen, több-kevesebb sikerrel.
Végül pedig: a barátod ne azért ne torrentezzen, mert illegális, hanem mert nem etikus. Emberek keményen dolgoztak egy eszmei érték (pl játék, film) létrehozásán, te pedig annyival sem tiszteled meg őket, hogy fizetnél a fáradozásaikért?
(Még mielőtt valaki belém kötne, hogy én biztos nem töltöttem még le 1 zeneszámot sem, megemlíteném, hogy szándékosan nem példáloztam azzal, szerintem az teljesen más tészta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!