Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A haveromat valaha megbüntethe...

A haveromat valaha megbüntethetik ezért?

Figyelt kérdés
Már győzködtem egy ideje, hogy ne torrentezzen, meg a filmeket is inkább torrenten kívüli oldalakról szedje, ahol nincs fel, hanem csak le, és így "magáncélú másolatkészítés" történik, és végül elértem, 1-2 napja leállt...igaz inkább kaját vesz a pénzén, de nem akartam, hogy tovább csinálja. Viszont nem tudom, nagyon hosszú torrentezés után, főleg úgy, hogy félig leszedett valamidt, majd letörölte inkább, állt le. Egyáltalán volt értelme, vagy már gondolatban búcsúzzak el tőle, mert lehet sitre teszik?
2013. dec. 25. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem fogják sittre tenni. Még.
2013. dec. 25. 21:26
 2/9 A kérdező kommentje:
"Még." Szóval akkor neki annyi. De akkor nem heverne sitten minden egyes torrentes, akinek nincsen pénze megvenni a boltban, amit akar?
2013. dec. 25. 21:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Értem a lényeget, mit szeretnél tudni, de a torrentezés maga nem bűntett. Lehet jogtiszta szoftvereket is torrentezni, mint pl a linux disztribúciók. A jogvédett anyagok persze már más tészta, de a torrent maga egy átviteli szoftver.
2013. dec. 25. 21:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval akkor élheti nyugodtan az életét, és tehet az egészre nagy ívben, aggodalom nélkül, ha leállt?
2013. dec. 25. 21:33
 5/9 anonim ***** válasza:
41%
Emiatt én nem aggódnék. A magáncélú másolatkészítés fogalma elég tág, ráadásul csak akkor verhetnek rá bármit is, ha be tudják bizonyítani, hogy egy fillér jövedelme is keletkezett a másolatból. Tehát letölt egy filmet, megnézi, letörli és kész. Nincs az a bíróság ami emiatt börtönbe küld bárkit. Egyébként a merevlemezt le lehet kódolni, és a büdös életben nem derítik ki, mi van rajta.
2013. dec. 25. 21:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát ő játékokat is szedett le nem kevesett...de van valami abban, amit mondasz.
2013. dec. 25. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Sittre semmiképp sem kerülhet emiatt, az biztos. A torrentezés jelenleg törvényesség szempontjából nagyon kérdéses ügy. Amennyire tudom ebben az is közre játszik, hogy maga amit te letöltesz, nem egy adott szerveren van tárolva. A sok-sok egyszerre letöltő kliens ugyanakkor fel is tölt, ezzel biztosítva az adatáramlást. Tehát amíg torrentezel, nem csak letöltesz, de meg is osztasz másokkal.

A nagy torrentoldalakat számos alkalommal próbálták már jogi úton eltüntetni, de azok szinte mindig sikeresen megnyerték a pert/jogi eljárást.

Mindezek ellenére, bármennyire is valószínűtlen, hogy a barátodat megbüntetik, volt már rá példa, hogy egy bizonyos cég (CD Projekt, egy lengyel cég a 'Witcher' játékok mögött) vérszemet kapott azt látván, hogy mennyien töltik le a játékát, és pár száz eljárást indított a magánszemélyek ellen, több-kevesebb sikerrel.

Végül pedig: a barátod ne azért ne torrentezzen, mert illegális, hanem mert nem etikus. Emberek keményen dolgoztak egy eszmei érték (pl játék, film) létrehozásán, te pedig annyival sem tiszteled meg őket, hogy fizetnél a fáradozásaikért?

(Még mielőtt valaki belém kötne, hogy én biztos nem töltöttem még le 1 zeneszámot sem, megemlíteném, hogy szándékosan nem példáloztam azzal, szerintem az teljesen más tészta)

2013. dec. 25. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:
A mai fiatalság 90%-a torrentezik, és a nem olyan fiatalok jelentős része is. Ha majd bővítik a börtönrendszert, hogy milliók férjenek el benne, akkor lehet aggódni.
2013. dec. 25. 22:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Itt csak azt büntetik, aki adót csalt, vagy nem fizetett be, a mai kormány szerint csak ezek a bűnösök. A darabolós gyilkos az hamarabb szabadul.
2013. dec. 26. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!