Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetek valakit lépcsőh...

Feljelenthetek valakit lépcsőházban dohányzásért? (többi infó lent)

Figyelt kérdés

Először is: a "szólj neki, hogy hagyja abba" már milliószor megtörtént, szóval ezt hagyjuk. A közös képviselő is szarik az egészre.

Tudom, hogy ha nincs bizonyítékom róla, akkor ő úgy is letagadja, hogy cigizett. Bizonyítékot viszont csak akkor szerezhetek, ha lefényképezem, vagy felveszem rejtett kamerával. Ellenben akkor én sértem az ő személyiségi jogait.

DE mi van akkor, ha én felveszem rejtett kamerával, és cenzúrázom az arcát? Személyiségi jogokat nem sértek, viszont a ruházata alapján bárki megmondja, hogy kiről van szó.

2015. szept. 8. 10:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#6: ugyanúgy, ahogy minden lépcsőházban van ilyen dohányzós "ge*i". Kulturált ember módjára kell viselkedni egy TÁRSASházban, nem úgy, mint az állatok, és akkor nem kell miért feljelentgetni. Sok embernek -köztük itt is látható, hogy mennyinek-, nehezére esik az a viselkedés, ami az embert megkülönbözteti az állattól.

De te is csak a hülyeségedet pofázod, amikor fogadjunk, hogy ugyanúgy bagóznál, ha szépen megkérnélek rá, hogy dugd fel a seggedbe.

#7: azért bagózik a lépcsőházban, mert pl ha a 4. emeleten lakik, és leviszi a szemetet, vagy megy valahova kocsikázni, akkor mire leér, elszívja. Praktikus nem? Meg ugye télen hideg van, nem fog kimenni, meg amúgy milyen jó már a pincében 1-2 sör mellett elcigizgetni a haverokkal -.-

Ha kivennéd a szájából, akkor te járnál rosszabbul, mert ha összever, akkor tudsz látleletet vetetni, és feljelented, de ha mondjuk a kocsidat teszi tönkre, arra ugyanúgy nem lesz bizonyítékod.

#8: akkor úgy látszik, nálatok tökéletesen van szigetelve minden, vagy nem olyan részen laktok, ahova felszáll a füst...

#9: van, csak az a baj, hogy ugyanúgy, ahogy a bagós lakók nem foglalkoznak a többiekkel, a többiek se foglalkoznak másokkal...mindenki csak saját magának tud panaszkodni, hogy ez így szar, meg úgy szar, de tenni egyik se képes ellene, nincs semmi összefogás

2015. szept. 8. 13:28
 12/19 anonim ***** válasza:
27%
A besúgás egy rendkívül rossz szokás. Mielőbb szokj le róla!
2015. szept. 13. 07:16
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk évekig fennált ez a probléma. olyan bűz volt az alsószomszéd végett,aki benn doháynzott a házában piált és hányt,hogy az kibírhatatlan volt már. Szellőztetni sem tudtunk,mert foylton nyitva volt az ablaka. A WC-n keresztül feljött a szag,szétáradt az egész házban és esély nem volt megszabadulni tőle.

Később meghalt.

Szintén évekig az oldalsó szomszéd cigarettázot a lépcsőházban,aztána nagyanyám.

Később a két tesóm is rászokott és ők bagóztak mindenfelé.

Az oldalsó szomszéd leszokott a lépcsőház és ezáltal mindenki mérgezéséről,ahogy a két tesó nagyrészt. De a nagyanyó nem volt hajlandó. Hol a hideget hozva fel pédaként,hol az esőt,vagy meleget. Egy jóideje már nem hívjuk fel magunkhoz. othhon bagózik.

A fél életem bűzben éltem le. Nagyrészt amiatt,mert bactak,bacnak a környezetükre figyelni a dohányosok és piások. Mivel csaka saját szenvedélyeik és közérzetüka fontos. A külvilág le van szarva.

Már felnőttem. Egyszer baccon fel az egyik,és szétverem a pofáját,talán emg is ölöm.

2015. szept. 13. 11:37
 14/19 A kérdező kommentje:

#13: teljesen jogos, és igazad van. Sajnos se a bagósokat, se az alkoholistákat nem érdekli a környezetük, és az se, hogy ők egy társasház tagjaként ugyanúgy felelősek a megfelelő környezet megtartásáért, mint a többiek. Bezzeg ha nekik van bajuk, akkor egyből tudnak háborogni. Fel se fogják, hogy ezzel másoknak mi a bajuk.. -.- Láthatóan az előző hozzászólások nagy részét. De inkább igyon, mert az csak rá van hatással..

Nálam alapelv lenne, hogy aki nem tartja be a szabályokat/törvényeket, azt igenis megfelelő mértékben büntessék meg és ha én felveszem ezt a tettét, akkor ne még én járjak szarabbul. Tanulják meg, hogy vannak olyan szabályok az életben, amiket be kell tartani attól függetlenül, hogy ez nekik teljesen természetes dolognak tűnik.

Egy súlyosan mentális beteg embernek is természetes az emberölés, mégis megbüntetik.

A szomszédok a passzív dohányzásukkal a saját egészségemet rombolják. Az övéket leszarom.

2015. szept. 14. 07:39
 15/19 anonim válasza:
0%

hát kedves fiam/lányom, jelentgessed fel az édesanyádat, már elnézést... a leggusztustalanabb dolog ez :D nekem is ilyen a szomszédom, a saját kertemben cigizek, erre feljelent :D (mondanom sem kell, hogy ugyanott cigizhetek, ahol eddig is :D ).. ha ennyi időd van arra, hogy feljelents valakit, akkor inkább szerezz magadnak egy barátot/barátnőt, találj hobbit, vagy ha erre képtelen vagy, lődd le, gyilkold meg a szomszédodat, aztán meg van oldva a probléma :D...

nem mellesleg annyit megsúgok neked, hogy a vamzerkodás, besúgás, feljelentés sokkal károsabb az egészségre, mint a dohányzás :)

2015. dec. 28. 00:59
 16/19 anonim válasza:
100%

"Minden lépcsőhàzban van egy ilyen feljelentgetős ge*i. Az ilyenek mindent betiltanànak ami zavarja őket. Jó lenne ha kihalna már ez az állatfaj végre.

# 6/15"

az ilyen bagós, mindenkire s.aró férgek halhatnának végre ki, mint ti.

civilizálatlan csúszómászók, akik nem tudnak KÖZÖSSÉGBEN VISELKEDNI, mert istállóban nőttek fel disznók között, legyél büszke magadra :)) nem véletlen van tiltva törvényileg is, dehát civilizálatlan retardéknak mit számít a törvény?

2018. jún. 10. 20:44
 17/19 A kérdező kommentje:

Látom van még, aki erre járt :D Akkor közlöm a fejleményeket, hátha még valakinek a hasznára válik:

a lakásszövetkezethez fordultam a problémámmal, akik azt javasolták, hogy adnak egy nyilatkozatot a dohányzási szabályok betartásáról/betartatásáról, és írassam alá a lakókkal, akik támogatják ezt.

Miután aláírattam, visszavittem a lakásszövetkezetbe, majd pár héttel később jött egy felszólítás az illetékes dohányosnak, hogy komoly büntetésre számíthat a jövőben.

Javasolták, hogy aki észreveszi, hogy megint bagózik, az szóljon a közterületeseknek, akik néhány percen belül kint vannak, jegyzőkönyvezik az esetet, és mivel már volt korábban írásos panasz az adott illetőre, így komolyabban fognak foglalkozni vele.

Mióta ez lezajlott, azóta nem cigiznek a lépcsőházban.

Azokra, akik ez ellen háborognak, továbbra is csak azt tudom mondani, hogy társasházi lakásba költözésük alkalmával elfogadták az arra vonatkozó törvényeket, és azt, hogy ahogy a neve is takarja, társaságban él, ahol nem egyedül az ő értékrendje a döntő, és vannak olyan szociális szabályok, amiket paraszt lévén is be kell tartani, ha már az nem megy, vagy nem tanította meg rá az anyja, hogy önszántából gondoljon másokra.

2018. jún. 11. 08:09
 18/19 Majom1987 válasza:
100%
A feljelentgetős gci-ket irogatóknak üzenem, hogy majd ha ég a lakásod a szuper jófej lépcsőházi bagósok miatt, ne menj panaszkodni. Addig is bő nyállal nyalogasd a földről a hamut és told az orrodba az eldobált csikkeket... 2023-ban is trendi igénytelennek lenni.
2023. okt. 22. 06:01
 19/19 A kérdező kommentje:

Sajnos igen, a dohányosok java ugyanolyan paraszt, mert nekik külön szabályrendszerük van.. bár szerencsére nálunk azóta nem fordult elő olyan, hogy valaki a lépcsőházban dohányzott volna. Ellenben olyan igen, hogy az ablakba kiáll, és felszáll hozzánk a füst... ezt az utat is kijártam: jogosan feljelenthetem birtokháborítás miatt, de túl sok olyan bizonyíték kell hozzá, amit nehéz begyűjteni, hacsak nem fizetsz egy ügyvédnek azért, hogy több órán keresztül várja az illetőt, hogy kihajoljon az ablakba cigizni, és megörökítse a dohányzás tényét, a füst útját, majd dokumentálja, hogy a lakásban is érezni.

Mondjuk a cigiseknél maradva: munkahelyi környezetben is bosszantó, hogy 20 percenként kijárnak 10 percre, és például az egyik kollégám (igen, kiszámoltam), napi átlag 1,5-2 órát tölt kint cigizéssel/bratyizással. Ez olyan, mint ha minden héten 1 munkanapot kivenne. Szomorú, hogy beleállnak bárkibe, meg mindenféle szigorítást hoznak, bezzeg a munkahelyi dohányzás nincs leszabályozva.

2023. okt. 25. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!