Többszintes ház esetén lépcsőházban, folyóson szintenként lévő ajtókat törvényes-e kulcsra zárni?
Le lehetne zárni, mert akkor a bejárati ajtót sem szabadna bezárni. Csak biztosítani kell minden jogosultnak az áthaladást, tehát legyen kulcsa hozzá mindenkinek.
Ha tűzvédelmi szempontból akkor a tűzoltóság nem vetette ki az ajtókat akkor nem szólhatnak egy szót sem.
Engem jogilag érdekelne. A saját lakásomban magamat és a velem élőket veszélyeztetem, egy folyóson meg nem, nem ugyanaz a kettő. Mindegy megkérdezem a tűzoltókat inkább.
köszi a válaszokat
Nem értem, ezt miért írod ide?
Engem a jogszabály érdekelne, nem ilyen elmélkedések.
Ha 4 lakás van amiből nem az enyém mind a 4 akkor nem tudom mennyire van jogom lezárni kulccsal azt a részt, fogalmam sincs mi a jogszerű az országban.
Ha a szabályoknak megfelelően van kialakítva a rács, vagy lezárni kivánt folyosói ajtó, akkor le lehet zárni!
De több feltételnek is meg kell felelni a jogszabályok szerint. A katasztrófavédelem szigorúan ellenőrzi! Törvényt akartál hát tessék:
OTSZ 54/2014. (XII. 5.)BM Rendelet 58§ és 59§
253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (továbbiakban: OTéK) 97. § (1)
OTéK 64. § (6)
OTéK 95.§ (4)
A legnagyobb gond egyébként, nem a folyósó ajtó lezárásával szokott lenni, mert a közösség közös érdeke általában, hogy a betörők és az idegenek ki legyenek íj módon szűrve. Probléma a folyosón (menekülési útvonalon) a virágokkal, képekkel a falon, egyéb lomokkal és kiszelektált tárgyak tárolásával szokott lenni, ami leszükíti a folyósót! Továbbá a lakáson kivüli mérőórák szekrényének kisajátításával (lezárás) és éléskamrává alakításával (zöldség,gyümölcs,befőtt tárolás stb...) szokott nagy problémát jelenteni. Ezt általában a kataszrófavédelem egy 60.000 Ft-os csekkel szokta jutalmazni! Nincs felszólitás nincs enye-benye Mariska néni stb... hanem azonnal kap egy csekket! Ugyanis a Tűzoltónak a törvény szerint nincs lehetősége mérlegelni. Tehát erre oda kell figyelni, mert mindig akad egy szomszéd akinek ez szemet szúr és panaszt tesz a hatóságnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!