Mi lehet a lépcsőházban?
a lépcsőházunk tele van szekrényekkel, cipőkkel, kütyükkel
4 lakásos
ez törvényellenes?
A lépcsőházban semmi nem lehet!
Se virág, se bicikli! Semmi! Talán meglepő de még lábtörlő sem!!
Ez tűzrendvédelmi előírás mivel akadályozza a tűzoltókat és gyorsabban terjed a tűz egyik lakásból a másikba, plusz lezárja a menekülési útvonalat a lakóknak ha ég!!
Hogy pontosan kinek kell szólni az jó kérdés(gondolom tűzoltóságnak vagy rendőrségnek) de vélhetőleg elöször figyelmeztetés lesz az elpakolásra X időn belül aztán büntetés terhe mellett fogják és elszállíttatják. Ugyan úgy mint a tűzcsap melletti kocsiknál!
Ez nyilván társasház. Van SZMSZ-e. Onnan nézd ki a tennivalókat. A lépcsőház közös tulajdon, a használatáról rendelkezni kellett.
A kint lévő holmik egy része lehet természetes, az élet része, más pedig különböző törvényeket sérthet. Alapvetően beszéld meg a tulajdonostársakkal, a közös képviselővel, végső soron az önkormányzat illetékesével.
Azért kedves kommentelők gondolkozzatok már egy kicsit!!!!!!
Itt szekrények és hasonlókkal van tele a folyosó!
Elhiszem hogy szerintetek ami közös oda mindenki azt pakol amit akar de azért álljunk már meg egy szóra!!
Ha füst van és alig látunk és rohanunk kifelé a családommal majd a füstben nekirohan valamelyikünk egy szekrénynek hát nem hiszem hogy bármelyik felháborodott kommentelő is jelentkezne hogy bocsika hogy füstmérgezésben meghalt a fiad vagy akár többen is amíg probáltad az eszméletlen gyereket kivinni!
A virágok és lábtörlők ügye meg vegyes!
Ahol régen laktam(7-8 éve) ott egy nénike egy hatalmas fenyőt rakott ki a folyosóra mert nála már nem fért el!!! Na most hol húzzuk meg a határt a növényeknél? és hogyan határozzuk meg hogy mi a széles folyosó amire még odafér egy kisebb virág és mi az ahova már nem?
Most vagy hozunk egy rendkívül bonyolult szabályt ami meghatározza hogy mekkora növény, hány és hol lehet a folyosón és ezeket a folyosó méretéhez, a lakók számához stb igazítjuk vagy azt mondjuk hogy ne legyen és kész!!
Nem mellesleg a füstben sokkal veszélyesebbek ezek az akadályok az öreg nénikékre mint a fiatalokra mert egy kis virágot én talán felrugok és megyek tovább de az öreg nénike elbukik benne...
Nem mondom hogy a "mindent pakoljanak el" a tökéletes megoldás de jobb mint hogy egy rendkívül bonyolult szabályt kelljen betartani...
A dzsungelmániások meg a saját lakásukban éljék ki magukat!
".Egy esetet sem hallottam még,hogy a virágok,vagy lábtörlők miatt bent égett volna valaki."
Bár tegyük hozzá hogy valoszínű amúgy se sok tűzoltósági jelentést olvasunk :))
Így fogalmunk sincs hogy mi és mennyire akadályozó tényező!
És nem az volt a kérdés hogy mi mennyire akadályozó hanem hogy egy bonyolult szabályozás legyen rengeteg részlettel hogy mit és mekkora szekrényt/fát/virágot lehet a folyosón tartani vagy egységesen ne lehessen és akkor nincs ebből gond!
A lábtörlőt én sem gondolom veszélyes dolognak! Ugyanakkor egy folyamatosan növő növénynél(pláne futónövénynél) már nem egyszerű meghúzni a határt. A konkrét bútorokat meg már nem is említem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!