Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lehet a lépcsőházban?

Mi lehet a lépcsőházban?

Figyelt kérdés

a lépcsőházunk tele van szekrényekkel, cipőkkel, kütyükkel

4 lakásos

ez törvényellenes?

2012. ápr. 11. 07:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Iegn. A lépcsőházban nem lehet semmilyen bútor stb.
2012. ápr. 11. 07:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Aki nem akar elrámolni, arra a rendőrséget lehet ráhívni?
2012. ápr. 11. 07:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez inkább tűzvédelmi kérdés szerintem.
2012. ápr. 11. 08:03
 4/10 anonim ***** válasza:

A lépcsőházban semmi nem lehet!

Se virág, se bicikli! Semmi! Talán meglepő de még lábtörlő sem!!

Ez tűzrendvédelmi előírás mivel akadályozza a tűzoltókat és gyorsabban terjed a tűz egyik lakásból a másikba, plusz lezárja a menekülési útvonalat a lakóknak ha ég!!

Hogy pontosan kinek kell szólni az jó kérdés(gondolom tűzoltóságnak vagy rendőrségnek) de vélhetőleg elöször figyelmeztetés lesz az elpakolásra X időn belül aztán büntetés terhe mellett fogják és elszállíttatják. Ugyan úgy mint a tűzcsap melletti kocsiknál!

2012. ápr. 11. 09:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez nyilván társasház. Van SZMSZ-e. Onnan nézd ki a tennivalókat. A lépcsőház közös tulajdon, a használatáról rendelkezni kellett.

A kint lévő holmik egy része lehet természetes, az élet része, más pedig különböző törvényeket sérthet. Alapvetően beszéld meg a tulajdonostársakkal, a közös képviselővel, végső soron az önkormányzat illetékesével.

2012. ápr. 11. 09:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha jól értettem most valami módosítás készülődik e téren,mert egy kicsit túl lett lihegve ez a virágosdi,meg lábtörlősdi a Társasházakban.Egyébként valóban vicc az egész,és ha egy vagy több tűzoltó egy lábtörlőbe elesik,akkor nem ártana valami átképzésre kűldeni őket.Külföldön is vannak a lépcsőházakban virágok,lábtörlők,és érdekes ott tudnak tüzet oltani.Ez egy legális pénzbeszedési lehetőség a lakosok köréből,ez tisztán látszik.A Katasztrófavédelemnek évente 5 milliárd forint a fenttartási költsége,ezt valahogy össze kell szedni nem?
2012. ápr. 11. 10:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért kedves kommentelők gondolkozzatok már egy kicsit!!!!!!

Itt szekrények és hasonlókkal van tele a folyosó!

Elhiszem hogy szerintetek ami közös oda mindenki azt pakol amit akar de azért álljunk már meg egy szóra!!

Ha füst van és alig látunk és rohanunk kifelé a családommal majd a füstben nekirohan valamelyikünk egy szekrénynek hát nem hiszem hogy bármelyik felháborodott kommentelő is jelentkezne hogy bocsika hogy füstmérgezésben meghalt a fiad vagy akár többen is amíg probáltad az eszméletlen gyereket kivinni!

A virágok és lábtörlők ügye meg vegyes!

Ahol régen laktam(7-8 éve) ott egy nénike egy hatalmas fenyőt rakott ki a folyosóra mert nála már nem fért el!!! Na most hol húzzuk meg a határt a növényeknél? és hogyan határozzuk meg hogy mi a széles folyosó amire még odafér egy kisebb virág és mi az ahova már nem?

Most vagy hozunk egy rendkívül bonyolult szabályt ami meghatározza hogy mekkora növény, hány és hol lehet a folyosón és ezeket a folyosó méretéhez, a lakók számához stb igazítjuk vagy azt mondjuk hogy ne legyen és kész!!

Nem mellesleg a füstben sokkal veszélyesebbek ezek az akadályok az öreg nénikékre mint a fiatalokra mert egy kis virágot én talán felrugok és megyek tovább de az öreg nénike elbukik benne...

Nem mondom hogy a "mindent pakoljanak el" a tökéletes megoldás de jobb mint hogy egy rendkívül bonyolult szabályt kelljen betartani...

A dzsungelmániások meg a saját lakásukban éljék ki magukat!

2012. ápr. 11. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze a szekrény nem a folyósóra való,ez igaz.DE egy normál méretű cserepes növény,ami ráadásul a falra van felfúrva az vajon kit és mit akadályozhat,vagy egy 25X25 lábtörlő??Ne vicceljünk már ez azért enyhe túlzás.Egy esetet sem hallottam még,hogy a virágok,vagy lábtörlők miatt bent égett volna valaki.Talán nem kéne az ágyban bagózni,meg össze vissza kötögetni az elektromos vezetékeket és akkor nem lenne ennyi tűzeset.
2012. ápr. 11. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:

".Egy esetet sem hallottam még,hogy a virágok,vagy lábtörlők miatt bent égett volna valaki."

Bár tegyük hozzá hogy valoszínű amúgy se sok tűzoltósági jelentést olvasunk :))

Így fogalmunk sincs hogy mi és mennyire akadályozó tényező!

És nem az volt a kérdés hogy mi mennyire akadályozó hanem hogy egy bonyolult szabályozás legyen rengeteg részlettel hogy mit és mekkora szekrényt/fát/virágot lehet a folyosón tartani vagy egységesen ne lehessen és akkor nincs ebből gond!

A lábtörlőt én sem gondolom veszélyes dolognak! Ugyanakkor egy folyamatosan növő növénynél(pláne futónövénynél) már nem egyszerű meghúzni a határt. A konkrét bútorokat meg már nem is említem...

2012. ápr. 11. 14:26
 10/10 anonim ***** válasza:
De a 20 cm átmérőjű cserép is gond állítólag,na menyjenek már a pics@ba.
2012. ápr. 12. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!