Kiírhatja illetve kirakhatja-e a közös képviselő a lépcsőházban azt a papírt amin a közgyűlés napirendi pontjaiban név szerint fel van tüntetve a tartozó neve? -
Ha a könyvelőnek megvan nemcsak a könyvelői végzettsége, de a közösképviselőkre előírt kötelező végzettsége is, akkor miért ne lehetne ugyanaz a személy.
A könyvelés és a pénzügyi dolgok alakulásáról, a beszedett díjak összegéről és azok felhasználásáról készített éves beszámoló ellenőrzésére (a lakókon kívül) egy 3 fős felügyelő-bizottságot kell létrehozni, aki elszámoltatja a könyvelőt a pénzekkel.
Évenként a lakóknak is ki kell adni az elkészített beszámoló anyagát, abban is benne van név szerint, ki mit fizetett, és a befolyt összeg mire lett elköltve. A különbözetnek pedig a társasház bankszámláján kell lennie.
A felügyelő-bizottság ezt is ellenőrzi.
Második vagyok!
Igen, újabban éppen azért rakják ki a listát, hogy ösztönző hatása legyen, elkerülhető a megszégyenülés, ha nincs tartozás.
Köszönöm a válaszokat! Egy hónap tartozásunk van és elhihetitek, hogy ha tudtam volna akkor kifizetem, de úgy gondoltam hogy a gáz, a villany és az óvoda fontosabb!
A neven kivül az emelet és az ajtó is fel van tüntetve! Már inkasszózták!
Az előző közösképviselőnk azt mondta, hogy beperelhetem őket amiért kiírták így a nevünket!
Az szabálytalan, ha nincs végzettsége. Kb. 2005-2006 körül jött a jogszabály, azóta szerveznek erre tanfolyamokat, és csak olyan személy vállalhat el illyen munkát, akinek ez megvan.
A mi városunkban kb. 2-3 főnek van ilyen végzettsége, azóta szépen felosztották maguk között a rengeteg panelt, és igaz, hogy elvégzik a feladatukat, de szépen meg is élnek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!