Jogos panasszal visszavihetem a festéket ebben az esetben?
Vettem erkély festésére betonfestéket amit úgy kértem hogy betonra - fal és járófelületre - kültérre. Ezt kaptam de mivel nem használtam ilyet megnéztem mi van a dobozán magyarul és ott már nincs hogy kültéri csak az hogy ibolyántúli sugarakkal szemben. Az sincs rajta hogy járófelületre csak a kopástűrő. Megnéztem neten és kül-beltéri és fal- és járófelületre írják magyarul.
A gyártó oldalán a gugli fordító szerint is csak kopásálló és se kültérit nem ír se járófelületre sem. Meg nem fagyállót ír.
Akkor most?
NEVENA COLOR (gyártó) / acrylic Cool (festék)
A neten magyarul "Hemmax Cool vízes betonfesték" és gyártó Hemmax.
A szlovák (vagy milyen) gyártó oldala:
Az akril festékek csak beltérre használhatók. Neked lábazatfesték kellene. Egyébként nincs olyan festék ami idővel le ne kopna, ez nem égetett máz mint a greslapon, hanem egy kötőanyagos réteg szinte nulla porozitású felületen (ha jól tömörítették a betont).
Miért nem színezted anyagában a betont porfestékkel?
Még nincs kibontva erre ügyeltem és blokk is megvan csak gondoltam rákérdezek.
Ha az akril festékek csak beltérre jól miért van a dobozán az UV állóság. Közben nézelődtem neten és úgy tűnik az UV állóság kültérit is jelent vagyis szokták így használni ahogy kivettem. Most akkor elvileg csak jó lesz ez ha UV álló, nem? Vagy akkor se? Mert rendes üzlet egyébként biztos visszavennék, ha okés meg menne a falra. A betont azért nem színeztem anyagában mert a lakótelepet nem én építettem :D szóval lakótelep de szeretnék kellemes megjelenésű falat az erkélyre.
3as
"Vettem erkély festésére betonfestéket amit úgy kértem hogy betonra - fal és járófelületre - kültérre." de azt kaptál amit kértél miért akarsz panasszal élni"
Hát azért nem igazán. A beton rá van írva ez OK. Az UV állóság utal a kültérre ez talán OK (ha OK?). A járófelület viszont biztos nem stimmel mert csak "kopásállóság" van rajta, ez nem járófelületi alkalmazás. Járófelületre ugyanis vannak különfestékek és olyat szerettem volna.
szóval a 3 kritériumból
1-OK
2-talán
OK 3-NO
ez nálam nem jelenti azt hogy azt kaptam amit kértem
Gondolkoztam és úgy döntöttem megtartom, kültérre jó lesz. Meg tetszett a színminta texturáltsága, kellemes tapintása van a festett felületnek. A járófelületre meg nézek valamit külön.
Így is köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!