Ha hamisított terméket találtam az OBI-ban, Praktikerben, hova fordulhatok panasszal?
Gyanúsnak találtam, hogy ezeket a Hyundai barkácsgépeket Európában egyedül Magyarországon lehet megvásárolni. Megtaláltam az eredeti Kínai gyártót, aki kérésre bármilyen logó-t rárak a gépre - ezesetben a Hyundai került rá.
Persze a nagy volumenű eladások miatt a hamisítványokra időközben a magyar cég már szervizközpontot is létrehozott.
És miért nem a Hyundai-t kérdezed meg?
Már csak azért is mert márkabitorlásért legelsősorban az érintett márka tud eljárást indítani.
Azt tudtad, hogy az Orion-t sem Kőbányán csinálják már, hanem az is mind kínai, csak a hazai forgalmazó rakatja rá a logót? És mivel évek óta így megy, jó eséllyel semmi jogi probléma nincs vele.
Nekem is Hyundai tévém van. A Hyundai sem autóban, sem más vonatkozásban nem egy csúcsmárka, ha Hilti vagy Makita lenne ráírva, az inkább adna okot gyanúra.
Hilti vagy Makita már eddig is létezett, úgyhogy olyan logót nem rakhatták rá ezekre a gépekre. Valami jól csengő koreai név kellett.
Az Orionról tudtam, hogy egy ipari hulladék, de most a Hyundai barkácsgépekről van szó.
Mondom vedd fel a kapcsolatot a Hyundai hazai képviseletével. Ők csak tudják, hogy jogosan vagy anélkül használják ezek a műszaki cikkek a Hyundai márkanevet.
Azért furcsa, mert már évek óta kaphatóak, ha jogtalan lenne, már nyilván ők léptek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!