Van jogom fiatalkorúként (17) közmunkát végezni?
Figyelt kérdés
Gondolom, hivatalos munkaviszony. Hány év közmunka után leszek jogosult a szociális segélyhez?2015. aug. 19. 22:22
11/20 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem, hogy van-e, mert tudom, hogy van. Ne írd, hogy robotokkal dolgoznak már csak. Főleg itt. :D
2015. aug. 20. 17:35
12/20 anonim válasza:
Én tavaly diákmunkán 4 órába kerestem annyit mint egy közmunkás ismerősöm 8 órában. Reggel együtt mentünk a helyi busszal, du. én 2-kor már itthon voltam, Ő meg 5-re ért haza...
13/20 anonim válasza:
sori összeszerelő ill operátor kulcsszavakra keress rá!
amúgy merrefelé laksz?
14/20 A kérdező kommentje:
Pesten, oké, mindjárt rákeresek! Kösz!
2015. aug. 22. 10:56
15/20 anonim válasza:
hát Pesten sok esélyed nincs, de hajrá
16/20 anonim válasza:
17 évesen polgárjogi szempontból nem fiatalkorú vagy, hanem kiskorú.
Az Mt. szerint viszont már végezhetsz munkát, mivel az ott nem nagykorúsághoz kötött, szóval, ha kapsz közmunkát, akkor végezheted.
17/20 A kérdező kommentje:
És bejelentett állást is?
2015. aug. 23. 10:36
19/20 Yugure válasza:
Iskolarendszerbe vagy felnőttképzésen meg kéne csinálnod egy jó szakmát. Hegesztő, épületgépész, villanyszerelő, klimma szerelő. Ezek közül bármelyikel könnyen el lehet már helyezkedni és sokkal jobban lehet velük keresni mint a közmunkával.
20/20 anonim válasza:
Az Mt. szerint "fiatal munkavállaló" vagy, tehát nem végezhetsz éjszakai munkát, sem egészségkárosító munkakörben nem foglalkoztathatnak. Ebből ugye az is következik, hogy egyéb, "normális" munkakörökben viszont igen, 16 éves kor felett.
Alatti csak diákmunkán, illetőleg bizonyos művészeti- és sport-tevékenységekre (gyerekszínész, gyerekmodell, sporoló...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!