Hőlégballon VB van, ilyenkor önkényesen foglalják el a külterületi földeket? Mert az is valakinek a tulajdona. Vagy engedélyt kérnek?
Nem találtam jobb kategóriát, mint a jog.
Szóval van több felszállóhely, amiből 2 ha jól tudom reptér.
Ez rendben van.
De a többi kint van ilyen-olyan települések között, a pusztában. Jó eséllyel nem is egy telek, mert több féle felszíne van. Hatalmas területnek kell lennie, ahol fel tudnak állítani 50-100 hőlégballont.
Ott voltunk, így én magam láttam, de a fotókon is látszik, hogy van, ahol nyírva van a gaz, van, ahol nincs, van, ahol fel van szántva, stb, tehát valószínüleg nem egy tulajdonosé a föld. Ráadásul akkora hely, több tízezer m2, ma már ritka az ekkora földterület egy hrsz-on.
Ami miatt felmerült bennem ez az egész: facebook-os hivatalos honlapjukon láttam egy képet, a ballon kosara egy földúton van, maga a ballon pedig egy búza vagy kukoricatáblára volt kiterítve. Azért annak van olyan súlya, hogy tönkretegye a növényt. Ilyenkor mi történik, egyáltalán hogy csinálhatnak ilyet?
Volt egy osztálytársam még sok éve, akiknek a földjükön valami közmű vezetett keresztül, és ha nagy vihar után mentek helyreállítani, és széttapőosták a földet, meg autóval bementek a búzatáblába, után a mindig kérni kellett, hogy fizessék meg a kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!