Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Albérleti szerződés, jogi kérdés?

Albérleti szerződés, jogi kérdés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 évig laktam egy albérletben, 200 kauciót raktam le, íme a történet:

5en laktunk az albérletbe, egyszerűség kedvéért nevek nélkül legyen a nevünk 1estől 5ösig, én vagyok az egyes, mint bérlő, a többiek társbérlők.

Kiköltöztünk, mentünk a kaucióért, én nem tudtam felmenni, azért írtam a tulajnak e-mailbe, hogy a pénzt legyen szíves 2esnek adni. Erre ő 3asnak adta, 3as alá is írta. Itt még nem is lenne gond, de ott helybe közölte 2essel és 3assal, hogy mivel a függöny koszos meg a fürdő, ezért 25 ezret levon takarításra. (Azt tudni kell, hogy mikor beköltöztünk ezeket nekünk ki kellett takarítani, mert minden csupa por és mocsok volt) A szerződésbe az áll, hogy olyan állapotba kell visszaadni, amilyenbe kaptuk (még tisztább is, mint volt) és h a kaució a bérlőnek jár vissza (ez meg én vagyok). Na most, ez így szerződés szegésnek számít? Elvégre nem én kaptam meg a pénzt, és nem is a megbízottam, ráadásul olyan állapotba adtuk vissza a helyet, ahogy megkaptuk. Azt meg se említem, hogy ottlakásunk alkalmából soha egy számlát nem kaptunk, szóval gondolom adózatlan jövedelemre tett szert a tulaj. Rá lehet ijeszteni jogilag, hogy megkapjuk a pénzt? Remélem érthető a kérdés. Köszönöm a válaszokat.

2015. aug. 16. 17:53
 1/4 A kérdező kommentje:
Minden hónapba kp-val fizettünk rezsivel együtt, szóval átutalás nyomok sincsenek, ha ez számít valamit.
2015. aug. 16. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Tanulópénz....
2015. aug. 16. 18:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Ráijeszteni jogi alapon csak rá lehet valahogy, egy próbát megér, hátha megadja, csak kérdés mit írjak neki.
2015. aug. 16. 18:16
 4/4 A kérdező kommentje:

[link]

végül is amit leírtam az szerződésszegessel okozott kár, nem?

2015. aug. 16. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!