A végrehajtási eljárás teljesen díjmentes, ha azt a sértett a bűncselekmény elkövetésével okozott kárra kéri az elítélttől?
amit persze a büntetőbíróság megítélt jogerősen polgárjogi igényként, tehát ez a része tiszta.
Ilyenkor semmilyen költség nem merülhet fel a végrehajtást kérő sértett számára?
ha hiszed, ha nem, kvára nem érthető.
ezek szerint mégse élvez költségmentességet a bcs áldozataként végrehajtást kérő (igen, a költségek megelőlegezése alól is gondoltam, azaz kompletten, de már nem csodálkozok semmin se, azok után, hogy a bíróságon se tudták megmondani ...)
"A végrehajtási eljárás NEM INGYENES, ennek költségét a jogosult megelőlegezi. De ez a költség megnöveli a tartozást, mely a kötelezettet terheli. "
figyelj, nem, határozottan egy kicsit se érthető ...
tehát oké, értem én h alapból vannak költségei , na de az volt a kérdés, hogy aki bűncselekmény sértettjeként kéri a bcs-ből származó kárának behajtását, azt automatikusan megilleti-e a mentesség (azaz hogy előlegezni se kelljen) avagy ez mérlegelés kérdése avagy vagyoni helyzet kérdése? stb?
Esetleg vki fel tudna világosítani érthetően? köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!