Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elegendő tartásdíjat fogok...

Elegendő tartásdíjat fogok fizetni?

Figyelt kérdés

Kapcsolatunk megromlott. Egy harmadik fél (nem hozzám kapcsolódik) megjelenése miatt válunk. A havi fizetésem nettó 550000, a feleségemé nettó 210000(adókedvezménnyel).

Van két nagyszerű fiunk (13 és 10 évesek). Én 190000-et ajánlottam a tartásdíj összegének, mert szerintem ez az összeg, plusz az adókedvezmény, plusz a családi pótlék bőven fedezi a fiaink megszokott életszínvonalát. A feleségem ezzel elégedetlen, többet szeretne. Ha nem tudunk megegyezni mire számíthatok a bíróságon?

2015. aug. 9. 20:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Már egy éve külön élünk. Eddig is ezt az összeget utaltam.

Plusz nagyobb költségekhez külön hozzájárultam (iskolakezdés, táborok, stb.).

De minden alkalommal megkapom, hogy ez semmire sem elég.

Mindig a százalékokat emlegeti. A legvégső esetben bíznám a dolgot a bíróságra. Szeretném őt meggyőzni, de nem nagyon tudom. A külön számla jó ötlet! De ebbe végképp nem fog belemenni.

2015. aug. 9. 21:07
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

A százalékos megállapítás eleve csak irányelv, nem köteleezö a bíróságra nézve ezt venni figyelembe.

De ettöl függetlenül még régebben is az átlagnál jelentösen magasabb jövedelmek esetében nem ennek meghatározott százalékát vették figyelembe, hanem olyan összeget határoztak meg, ami a gyerek(ek) tényleges igényét fedezi, többet nem. Ez két gyerek esetében max 80-100 ezer Ft-ot jelentett.

A bíróság ennél többet nem fog megítélni ma sem, szóval ha a feleséged nem egyezik bele abba, amit te felajánlasz, akkor ö jár rosszul

2015. aug. 9. 21:12
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Ez bőven elegendő két kisgyerekre! Sok családnak nem jut ennyi a számlák után... És a feleséged is jól keres.
2015. aug. 9. 21:25
 14/19 anonim válasza:
39%
Mi az, hogy ez semmire sem elég? Egy az, neki is bele kell szállni a gyerekek költségeibe minimum annyival, mint te! Szóval 2 x 190 000 = 380 000, na nehogy már ne legyen elég két gyerek nevelésére, az agyam eldobom mindjárt. Csak ugye az anyukák azt hiszik, abból kell eltartani, amit az apa ad, na ez nem így van.
2015. aug. 9. 21:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom, hogy neki is ugyanannyit hozzá kellene tenni anyagiakban. Természetben ő sokkal többel járul hozzá a dolgokhoz, hiszen vele élnek a fiúk. Nyilván a 0 anyagi hozzájárulás sem lenne helyén való. De erről nincs szó.
2015. aug. 9. 21:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Bizony kérdező, így van. A volt nejed is részt vesz a gyerekek "eltartásában", rezsi, élelem, ruházkodás, nevelés, szép tőled, hogy ezt te is így gondolod. De ha ő ragaszkodik a másoktól hallott százalékos gyermektartáshoz, akkor nem fogod tudni meggyőzni, hogy nem jár neki annyi.
2015. aug. 9. 22:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Fú, ez durva!

Megjelenik a 3. fél nála, miatta váltok, mégis ő kapja a gyermekeket, és még az irreálisan magas tartásdíjat kevesli.

Nincs más lehetőséged szerintem, mint a bíróság.

2015. aug. 9. 22:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Csak megerősíteni tudom, amit már előttem írtak, úgyhogy ne legyél papucs.

Egyrészt ez az összeg bőven több, mint amit a bíróság valószínűleg megítélne. (A százalékok, amik mint már említették, csak irányadók, változtak. Gyerekenként 15%-ra vitték le a minimumot. De a bíróság figyelembe veszi mindkét fél anyagi helyzetét, körülményeit a mérlegelés során.)

Másrészt ennyi pénz bőven elég a gyermekek tartására, méghozzá nem is csak szűkösen. Egész családok élnek ennyiből vagy még kevesebből havonta.

Harmadrészt az igaz, hogy a különélő szülő inkább anyagilag szokott többet vállalni, mivel az együttélő szülőre evidensen több hárul a természetbeni dolgokból. De azért ez nem azt jelenti, hogy neki semmivel nem kellene hozzájárulnia. (Oké, azt írtad, ezzel nincs gond.) Ráadásul a gyerekek már nem olyan kicsik, szóval már nincs velük annyi "gond", teendő.

Szóval nyugodj meg, a bíróságon számodra kedvező ítéletre lehet számítani.

2015. aug. 10. 07:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Tényleg jó lenne, ha a sarkadra állnál. Nem is a saját, hanem a gyerekeid érdekében. Menjetek bíróságra és ítélnek valamit. Kb a mostaninak a felét, ugyanis a magas fizetéseknél a % nem igazán számít már. Ezt fizeted neki és a gondolt összeget még fizeted külön számlára nekik. Ideje helyre tenni a volt feleséged, mert fordítva ül a lovon. Légy férfi.
2015. aug. 10. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!