Elegendő tartásdíjat fogok fizetni?
Kapcsolatunk megromlott. Egy harmadik fél (nem hozzám kapcsolódik) megjelenése miatt válunk. A havi fizetésem nettó 550000, a feleségemé nettó 210000(adókedvezménnyel).
Van két nagyszerű fiunk (13 és 10 évesek). Én 190000-et ajánlottam a tartásdíj összegének, mert szerintem ez az összeg, plusz az adókedvezmény, plusz a családi pótlék bőven fedezi a fiaink megszokott életszínvonalát. A feleségem ezzel elégedetlen, többet szeretne. Ha nem tudunk megegyezni mire számíthatok a bíróságon?
Már egy éve külön élünk. Eddig is ezt az összeget utaltam.
Plusz nagyobb költségekhez külön hozzájárultam (iskolakezdés, táborok, stb.).
De minden alkalommal megkapom, hogy ez semmire sem elég.
Mindig a százalékokat emlegeti. A legvégső esetben bíznám a dolgot a bíróságra. Szeretném őt meggyőzni, de nem nagyon tudom. A külön számla jó ötlet! De ebbe végképp nem fog belemenni.
A százalékos megállapítás eleve csak irányelv, nem köteleezö a bíróságra nézve ezt venni figyelembe.
De ettöl függetlenül még régebben is az átlagnál jelentösen magasabb jövedelmek esetében nem ennek meghatározott százalékát vették figyelembe, hanem olyan összeget határoztak meg, ami a gyerek(ek) tényleges igényét fedezi, többet nem. Ez két gyerek esetében max 80-100 ezer Ft-ot jelentett.
A bíróság ennél többet nem fog megítélni ma sem, szóval ha a feleséged nem egyezik bele abba, amit te felajánlasz, akkor ö jár rosszul
Fú, ez durva!
Megjelenik a 3. fél nála, miatta váltok, mégis ő kapja a gyermekeket, és még az irreálisan magas tartásdíjat kevesli.
Nincs más lehetőséged szerintem, mint a bíróság.
Csak megerősíteni tudom, amit már előttem írtak, úgyhogy ne legyél papucs.
Egyrészt ez az összeg bőven több, mint amit a bíróság valószínűleg megítélne. (A százalékok, amik mint már említették, csak irányadók, változtak. Gyerekenként 15%-ra vitték le a minimumot. De a bíróság figyelembe veszi mindkét fél anyagi helyzetét, körülményeit a mérlegelés során.)
Másrészt ennyi pénz bőven elég a gyermekek tartására, méghozzá nem is csak szűkösen. Egész családok élnek ennyiből vagy még kevesebből havonta.
Harmadrészt az igaz, hogy a különélő szülő inkább anyagilag szokott többet vállalni, mivel az együttélő szülőre evidensen több hárul a természetbeni dolgokból. De azért ez nem azt jelenti, hogy neki semmivel nem kellene hozzájárulnia. (Oké, azt írtad, ezzel nincs gond.) Ráadásul a gyerekek már nem olyan kicsik, szóval már nincs velük annyi "gond", teendő.
Szóval nyugodj meg, a bíróságon számodra kedvező ítéletre lehet számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!