Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elegendő tartásdíjat fogok...

Elegendő tartásdíjat fogok fizetni?

Figyelt kérdés

Kapcsolatunk megromlott. Egy harmadik fél (nem hozzám kapcsolódik) megjelenése miatt válunk. A havi fizetésem nettó 550000, a feleségemé nettó 210000(adókedvezménnyel).

Van két nagyszerű fiunk (13 és 10 évesek). Én 190000-et ajánlottam a tartásdíj összegének, mert szerintem ez az összeg, plusz az adókedvezmény, plusz a családi pótlék bőven fedezi a fiaink megszokott életszínvonalát. A feleségem ezzel elégedetlen, többet szeretne. Ha nem tudunk megegyezni mire számíthatok a bíróságon?

2015. aug. 9. 20:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Kétlem, hogy ez a kérdés nem kamu!
2015. aug. 9. 20:36
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem az! Igaz. Én meglepődtem, hogy nem tartja elegendőnek.
2015. aug. 9. 20:41
 3/19 anonim ***** válasza:
86%
ha nem tudtok megegyezni, akkor arra számíthatsz, hogy max 40-50-et megítélnek fejenként a gyerekekre, de inkább 30-40-et
2015. aug. 9. 20:42
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Akkor pedig jobban teszi, ha mégis annak tartja, mert a bíróság sokkal kevesebbet fog megállapítani.
2015. aug. 9. 20:46
 5/19 anonim ***** válasza:
12%
A fizetésedhez fogják igazítani a gyerektartás összegét, ami ha jól tudom 40% két gyerek esetén. De lehet már nem így van. Gondolom a feleséged is ezzel számolt, ezért kevesli az általad felajánlott összeget.
2015. aug. 9. 20:46
 6/19 anonim válasza:
76%
Nem normális, nemhogy inkább örülne, hogy majdnem a fizetésének megfelelő összeget ajánlasz...Apám havi 13000 forintot fizet..
2015. aug. 9. 20:47
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem tudtok megegyezni, akkor lehet, hogy még 100.000.-et sem itél meg a Bíróság.

De okosabban tennéd, ha csak annyit fizetnél, amennyit a Bíróság megítél, és ha akarsz, akkor a tartásdíjon felül fizeted a különórákat stb.

Semmi biztosítékod nincs, hogy később is tudsz majd 190.000.-et fizetni, és akkor nehéz lesz a csökkentés.

Megnősülhetsz újra, beteg lehetsz, elvesztheted az állásodat tb. 10-15 év azért hosszú idő.

2015. aug. 9. 20:47
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

Két gyerekre bőven elégnek kéne lennie, főleg hogy ott van még a családi pótlék meg az adókedvezmény is rájuk illetve azért anyukának is kéne rájuk költeni, nem csak saját magára jár a fizuja, hamár bevállalt 2 gyereket...

Ha nem tudtok megegyezni, akkor majd a bíróság dönt és akkor azon felül meg fizeted amit te szükségesnek látsz és nem jönne ki ennyi pénzből (pl. egy drága nyári táborba akar menni a gyerek akkor abba adsz pluszba vagy ilyesmi).

De szerintem semmiképp se fognak többet ítélni, hacsak vmelyik gyerek nem súlyosan beteg (pl. 150ezer havonta neki a gyógyszer meg fejlesztés), bár gondolom írtad volna ha ilyen áll fenn.

(nőként ez a véleményem)

2015. aug. 9. 20:50
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Hagyd rá a gyermekeid anyjára a dolgot, menjetek a bíróságra. Jobban jársz, ha a bíróság által megállapított (szinte biztos, hogy ennél az összegnél jóval alacsonyabb) összeget fizeted, és azon kívül a fiaid számára nyitsz egy-egy számlát és oda gyűjtesz nekik pénzt, vagy adsz nekik zsebpénzt, ha tudnak vele bánni.
2015. aug. 9. 20:52
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

9. válasszal egyet értek.annyit fizess amennyit megítél a bíróság. kb 210000+90000 ezer forintból 3 ember vígan megél.

a fent maradó 100 ezret amit még tudnál nélkülözni,azt oszd 2 részre és két számlára utald.erről nem is kell tudni senkinek. ha a fiaid betöltik a 18-at,akkor elmondod nekik,és hogy addigra mennyi pénz van rajta.akkor majd belátásuk szerint felhasználhatják tanulmányokra,vagy lakásalapra.

szerintem sokkal hasznosabb lenne ha ezt tennéd. ha kb 90 ezret utalnál gyt-re akkor is jól élnének a gyerekeid,mivel a feleséged is átlagon felül keres. most nem szenvednek hiányt,de lehet később jól jönne az a számla amit írtam!! most te leszel majd a csendes jótevő..később nagyon hálásak lesznek!!

2015. aug. 9. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!