Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek valamit? Van hozzá...

Tehetek valamit? Van hozzá joga? Meg lehet keresni az illetőt?

Figyelt kérdés
Van egy 8 éves lányom. A facebookomon van fent két kép, amin ő is rajta van, szerepelt már az újságban, tévében, s ez nyilvánosan megtekinthető az interneten. Egy-két egyéb videó is van róla, amit mások tettek fel (pl. tánccsoport). Tegnap véletlenül találtam egy képet róla a google-ben, rákerestem az oldalra és egy chatszerű oldalon megosztott róla valaki egy képkollázst, amin vagy 30 kép van róla. Az összes videóból kivágva azok a képkockák, amiken szerepel, az újságcikk, a FB-os képeim. Hozzá pedig perverz szöveg. Beteges. Nem tudom, ki volt az, nem tudom, mit tegyek. Tehetek egyáltalán valamit, ha a képek, videók nyilvánosan voltak fent az interneten? Megteheti így, hogy leszedi őket és felrakja máshova? Hogy lehetne megkeresni az illetőt, megtudni ki az?
2015. aug. 7. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrségen feljelentést lehet tenni ismeretlen elkövető ellen a képekkel való visszaélés és akár zaklatás vádjával is.
2015. aug. 7. 23:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Kaphatunk linket?
2015. aug. 7. 23:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Sima feljelentés.

A lányod NEM közszereplő, a fényképeknek van tulajdonosa, vagy a lányod, vagy a fotós, vagy ahol eredetileg megjelent, ennek utána kell nézni, mibe mentettek bele.

A fényképek engedély nélküli felhasználása bűncselekmény, sima lopás, és ebben az esetben a személyiségi jogok megsértése is.

" Megteheti így, hogy leszedi őket és felrakja máshova? "

NEM!!!!!

2015. aug. 7. 23:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Azzal azért nem árt tisztában lenned, hogy miután valami felkerül az internetre, azt onnantól lehetetlen véglegesen eltávolítani bármit is csinálsz. Szóval elérheted, hogy az az oldal eltávolítsa a képeket, de akkor megjelenik majd máshol. Aki feltette annak nyilván le van mentve (sőt valószínűleg nem csak neki), úgyhogy bármikor pótolni lehet eltávolítás után.
2015. aug. 7. 23:54
 5/6 anonim ***** válasza:

"A lányod NEM közszereplő, a fényképeknek van tulajdonosa, vagy a lányod, vagy a fotós, vagy ahol eredetileg megjelent, ennek utána kell nézni, mibe mentettek bele. "

Igen, miután feltöltötte Facebookra, onnantól a kép a Facebook tulajdona, ő gyakorolja a jogokat felette.

2015. aug. 8. 07:34
 6/6 anonim ***** válasza:
(persze addig, amíg le nem törli az oldalról a felhasználó)
2015. aug. 8. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!